Külföldi munka magyar céggel, felmondás esetén kötelező-e hazaszállítaniuk engem az országba?
Figyelt kérdés
Nem találtam meg a munka törvénykönyvébe viszont én így tudom de lehet én tudom rosszul.
Egy hete kiutaztam egy magyar céggel magyar bejelentéssel külföldre dolgozni viszont se a munka se a szállás nem olyan mint amit megígértek és még ezeken kívül rengeteg mindenben hazudtak. 1 hónapos próbaidőbe vagyok még. Határozatlan idejű munkaszerződésem van, ilyen esetben ha én felmondok próbaidőn belül akkor a cégnek nem kéne engem visszaszállítani az országba? Megteheti azt, hogy innentől elengedi a kezem és oldjam meg a hazautam?
2024. febr. 4. 20:16
1/7 anonim válasza:
hát ez jó kérdés, de a gyakorlat azt mutatja ilyenkor, hogy xarnak rá és oldd meg. papíron ha nincs rögzítve, szerintem igy is fogják tenni. amúgy melyik cég, melyik ország?
2/7 A kérdező kommentje:
Nem akarok cegnevet írni mert ebből még lehet ebből is csihipuhi lesz, belgium
2024. febr. 4. 20:25
3/7 anonim válasza:
Miért kéne visszaszállítani téged? Van ilyen pont bárhol a szerződésben?
4/7 anonim válasza:
Onnan a hazaút egy pár ezer forintos repjegy akár. Ha van sok csomag, vonatjegy is kell akkor is megvan 100 € alatt.
5/7 anonim válasza:
magyar ceggel magyar szerzödessel külfödre szerzödni nem jelent sok jot az älmoskönyvben... muhahaha...
Az eg vilägon semmire sincs jogod, csak kötelesseged, mert ha ätkur akkor semmifele jogorvoslatot nem fogsz kapni...
7/7 Misike21 válasza:
A Helyzet az hogy a tapasztalat azt mutatja hogy ha fel is mondasz próbaidő alatt azzal számolj , hogy lehet a szállást is bukod akár aznaptól . Érdemes tele kocsikat nézni akik Mennek heti szinten Belgába ki . A próbaidőd ha lejárna lehet hogy csak felmondási idő kikötésével tudsz onnan eljönni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!