Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért feljelenthetnek?

Ezért feljelenthetnek?

Figyelt kérdés

Tiktokon baromkodtam az egyik barátnőmmel mert unatkoztunk. Egy kamu profilról beléptünk liveokba és beírtuk a chatbe hogy ,,gáz,, meg hasonlók mindegyikből tiltottak minket nyílván de azért jól szórakoztunk.

A lényeg, hogy beléptünk egy következő liveba és beírtam a chatbe hogy,,ha ilyen hangom lenne nem merném kinyitni a számat" erre a csaj aki kb 15 éves lehetett felállt idegesen és valakihez odament valami olyat mondott hogy ,,nézd mit írt nekem ez az idióta nő" és kikapcsolta a liveot. Szóval erre megilyedtem mert így még senki sem reagált és gyorsan töröltem a profilomat.

Egyik liveba sem léptünk be kétszer egymás után mivel tiltottak. Ennek a lánynak is ez az üzenet elött még annyit irtam be a chatbe hogy ,,de gáz vagy,,

A lényeg ,hogy ez zaklatásnak számít vagy valami? Tehetnek feljelentést?

(Kiskorú vagyok én is)

#feljelentés #Inzernetes zaklatás
jan. 3. 01:22
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
72%

Ez mondjuk így garantált fegyház. De ha összeírod mit szeretsz majd viszek be neked a beszélőre.

43/F

Védőügyvéd

jan. 3. 03:30
 22/34 anonim válasza:
80%

"A magyar Büntető Törvénykönyv (Btk.) 222. §-a alapján a zaklatás bűncselekmény ... A btk. 222. §-a szerint a zaklatás vétség, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, míg bizonyos minősített esetekben akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak. A kiskorúak elleni internetes zaklatás, vagy "cyberbullying" is ide tartozik ... "

Mindenesetre én az ide kiírt kérdés alapján (amely terhelő bizonyítékként szolgálhat) én felvettem a kapcsolatot a Nemzeti Biztonsági Szolgálattal és bejelentettem az incidenst preventív jelleggel, hogy más ne essen áldozatul az internetes zaklatásodnak.

jan. 3. 03:35
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok év kinéz. Megérte?
jan. 3. 03:44
 24/34 anonim ***** válasza:
94%

Legyünk könyörületesek:

Néz kislány! Semmit sem fogsz kapni. De legyen ez intő példa arra, hogy nem szép amit tettél. :)

jan. 3. 03:47
 25/34 Molyember ***** válasza:
95%

Semmi bajod nem lesz. Ez alapján a magyar internetezők döntő többsége bíróság előtt állna.

De ha legközelebb szemétkedni akarsz másokkal, akkor jusson eszedbe az elmúlt éjszakád.

jan. 3. 06:33
 26/34 anonim ***** válasza:
18%
Nem, sajnos a trollkodást nem büntetik. Nyugodtan folytathatod tovább mások bántását, hiszen az olyan jó móka.
jan. 3. 07:19
 27/34 anonim ***** válasza:
95%

megvagyok ilyedve -> meg vagyok ijedve

Majd írd meg, hova kerültél, küldök egy helyesírási szótárt!

jan. 3. 07:19
 28/34 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon félek és nem fogok ilyet tenni soha többé, viszont kérek mimdemkit ne írjatok olyat ami nem valószínű mert megfordult a fejemben az öngyilkossag...
jan. 3. 13:06
 29/34 Molyember ***** válasza:
100%

Írtam, hogy semmi bajod nem lesz. Kicsit olvass ezen az oldalon, itt is megy a szemétkedés, volt, hogy engem még meg is fenyegettek a helyi szarháziak. A Youtube, Twitch kommentek szintén ilyenek. Senkit sem zárnak börtönbe azért, mert paraszt a neten.

Jó lenne, ha beszélnél egy felnőttel, mert itt nem fogsz olyan segítséget kapni, amitől megnyugodnál.

jan. 3. 14:45
 30/34 anonim ***** válasza:
48%

#28 fura, h mikor te bántottál másokat téged rohadtul nem érdekelt, h az illető esetleg öngyilkos lesz.

Nyugi, szart se foglalkoznak az olyanokkal mint te, sajnos.

jan. 3. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!