Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért feljelenthetnek?

Ezért feljelenthetnek?

Figyelt kérdés

Tiktokon baromkodtam az egyik barátnőmmel mert unatkoztunk. Egy kamu profilról beléptünk liveokba és beírtuk a chatbe hogy ,,gáz,, meg hasonlók mindegyikből tiltottak minket nyílván de azért jól szórakoztunk.

A lényeg, hogy beléptünk egy következő liveba és beírtam a chatbe hogy,,ha ilyen hangom lenne nem merném kinyitni a számat" erre a csaj aki kb 15 éves lehetett felállt idegesen és valakihez odament valami olyat mondott hogy ,,nézd mit írt nekem ez az idióta nő" és kikapcsolta a liveot. Szóval erre megilyedtem mert így még senki sem reagált és gyorsan töröltem a profilomat.

Egyik liveba sem léptünk be kétszer egymás után mivel tiltottak. Ennek a lánynak is ez az üzenet elött még annyit irtam be a chatbe hogy ,,de gáz vagy,,

A lényeg ,hogy ez zaklatásnak számít vagy valami? Tehetnek feljelentést?

(Kiskorú vagyok én is)

#feljelentés #Inzernetes zaklatás
jan. 3. 01:22
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
10-es Én tényleg annyira megvagyok ilyedve hogy soha tobbe nem fogok ilyet csinalni, rettenetesen felek hogy most mi lesz. Igy utolag tudom hogy ez egyaltalan nem vicces es en sem orulnek ha valaki ilyet irna a liveom alá.
jan. 3. 02:06
 12/34 anonim ***** válasza:
71%
A fegyházak tele vannak ilyenekkel.
jan. 3. 02:06
 13/34 anonim válasza:
37%

6os vagyok, az internetes zaklatás nem játék. Higgy bármit amit akarsz, nem minden zaklatott nyeli ezt le, és nem minden rendőr elnéző. Sőt...

Ha ez az ügy eljut a bíróságra lesz következménye, jogosan. A 21. században már nagyon komolyan kell szabályozni az ilyesmit, egyébként valóban most jött ki szilveszter környékén pár száz új jogszabály, köztük ezzel kapcsolatos szigorítások is szerepelnek benne. Ha mázlid van megúszod, ha nem annyira akkor pedig legjobb esetben olyasmikre számíts amiket írtam, és nem csak 1-2 hétig. Rosszabb esetben pedig....

jan. 3. 02:08
 14/34 anonim ***** válasza:
84%
A #13-as igazat ír, a #12-es csak trollkodik, én maradok továbbra is az álláspontomnál, feljelenthetnek igen, illetve szankcionálhatják, de börtönbe, sem javítóintézetbe nem mész, ez 100%
jan. 3. 02:22
 15/34 anonim ***** válasza:
74%
Ez netes zaklatásnak minősül, főleg az utolsó mondatod. Lehet neked csak egy "jó szórakozás", de az is lehet, hogy ezzel a másik emberben súlyos sebeket ejtesz, ugyanis nem tudod, hogy mit váltasz ki belőle. Ott volt például legutóbb az a szerencsétlen kisfiú Pisti, az ő zaklatói is csak egy jó poénnak szánták, és lásd mi lett belőle. Szóval a kérdésem az lenne, hogy hány embernek kell lelkibetegnek lenni, hány embernek kell meghalni, hogy az ilyen kis hozzád hasonló nyomorult köcsögök észrevegyék magukat? Mert életek az nincs, ugyanis aki meg van magával elégedve, az nem bánt másokat, és a legszörnyűbb hogy ha megtörténik a baj, akkor még ti vagytok beszarva, még felelősséget se tudtok vállalni a tetteitekért. És senki ne jöjjön azzal, hogy "ők még csak gyerekek" 15 éves az már nem annyira gyerek, kell hogy legyen ítélőképességük, mert már nem óvodások.
jan. 3. 03:16
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

"De letöröltem a profilt, úgy is megtalálhatnak?"

Persze az teljesen mindegy, hogy letörölted a profilodat vagy sem, egyrészt a TikTok szervere tárolja a logokat, másrészt az internetszolgáltatód központjában is el van mentve az IP cím forgalom.

Amennyiben kellö jogalapja van egy nyomozásnak, abban az esetben az IP címed alapján össze lehet rendelni a TikTok tevékenységedet (akkor is ha törölted a.profilt) és vissza tudja nézni a nyomozó, hogy pontosan kinek, mikor és mit írtál.

Az pedig hogy számíthatsz-e szankcióra attól függ, hogy milyen súlyosságú bűncselekményt követtél el (ha egyáltalán). Nyilván aki leendő terrortámadásról, ámokfutással kapcsolatos tervekről vagy gyilkossággal fenyegetőzik az interneten az azonnal előzetes letartóztatásba kerül a nyomozás idejére is, valamint aki más embert az öngyilkosságra biztat vagy olyan tevékenységet folytat amivel hozzájárulhat mások öngyilkosságához (pl: bullying) őket is letöltendő börtönbüntetésre szokták ítélni. Erről bővebben a BTK ismerkedésével tudhatsz meg információkat, illetve pontosan tudni kellene, hogy mit írtál.

jan. 3. 03:17
 17/34 anonim ***** válasza:
57%

"de börtönbe, sem javítóintézetbe nem mész"

Az azért nem szentírás, nagyban függ a bírótól. Elég sok mindenkit csuktak le mostanában.

jan. 3. 03:17
 18/34 anonim ***** válasza:
#16 Amit csinált az max becsületsértés szabálysértés, így bíróság, meg komoly felhajtás nem igen lesz, max pénzbírság. Bár a kamuprofil miatt necces, ez bűncselekmény talán(??!) Ezt egy hozzáértő jobban tudná nálam, de az biztos, hogy szabálysértés az történt.
jan. 3. 03:20
 19/34 anonim ***** válasza:
60%
Nézd, egy internetes zaklató volt a Momó. Keress rá nyugodtan! Többek halálát okozta úgy hogy csak írkált. Érted már miért szigorítottak?
jan. 3. 03:20
 20/34 anonim ***** válasza:
Őszinte leszek, ebből Biri börike lesz.
jan. 3. 03:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!