Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számítson a faterom?

Mire számítson a faterom?

Figyelt kérdés

Mai napon megszondáztatták mert elektromos biciklivel volt úton és belefutott. Reggel 8-kor volt a szondázás és állítólag 0,95 ezreléket fújt. Bevitték a kapitányságra, akkor hívott azóta semmit nem tudok felőle.

Mire számítson? Lecsukták volna?

2023. dec. 31. 11:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Lecsukták volna?"

Ez meg általában csak akkor valósul meg ha sorozatos visszaeső, az intézkedésnek ellenáll, szökni próbál stb. ellenkező esetben az intézkedés után szabadon távozhat.

2023. dec. 31. 12:27
 12/18 anonim ***** válasza:
8) akkor le vagy maradva,nézz utána.a 0,95 ezrelék enyhe ittasság,a kerékpárost nem büntetik ilyen esetben a sok okoskodó okoskodása ellenére sem.
2023. dec. 31. 12:42
 13/18 anonim ***** válasza:

"Ha bírósági tárgyalás lesz"

Mindenképp az lesz, mivel bűncselekményi értéket fújt, amit jó eséllyel a vérvétel majd megerősít, nem áll meg a szabálysértési előadónál, hanem büntető eljárást kell lefolytatni.

2023. dec. 31. 12:46
 14/18 A kérdező kommentje:

Na azóta hazahoztam. Elindult haza magától de megtaláltam és felvettem.

Most jelenleg kapott egy 180 ezer forintos csekket amit be kell fizetnie és elmondása szerint 6 hónapig minden jármű vezetésétől el van tiltva.

Az elektromos kerékpár nem számít biciklinek, kW témához nem értek de 50 km/h a max sebesség amire képes. Ő nem viselt bukósisakot sem, meg semmit nem tartott be kb.

A kerékpárt ott kellett hagyni lezárva, azért majd még ma érte kell menni.

De egyébként alig, hogy hazahoztam már megint az italért nyúlt szóval annyira nem hatotta meg...

2023. dec. 31. 12:52
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha 50-el tud haladni akkor nem biciklinek minősül.te írtad hogy elektromos biciklivel közlekedett.ha pontatlan dolgot írsz akkor nincs értelme kérdést kiírni.
2023. dec. 31. 13:00
 16/18 A kérdező kommentje:
#15 Hát mert elektromos kerékpár. Ilyen néven lett vásárolva is.
2023. dec. 31. 13:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy ez eléggé szabadon kezelt terület.

Én egy sima mountain bike-ot alakítottam át elektromossá, tettem rá egy hátsó agymotort, egy 16Ah-ás akksit, és tudok vele 50Km/h -val menni, tekerés nélkül is.

De azért bicikli, és legtöbbször tekerem is, és úgy segít rá.

Gondolom engem is bírságolnának csak valami más miatt, mondjuk a bukó hiánya miatt, meg ugye erre nincs biztosítás általában.

2023. dec. 31. 13:05
 18/18 A kérdező kommentje:

Én már nem értem, hogy hogyan van ez. A lényeg, hogy ezt be kell fizetnie, 6 hónapig járművet nem vezethet. Visszaidézésről nem tudok, bár lehet, hogy arról csak telefonon értesítenek.

Mikor én voltam beidézve, engem is váratlanul értesítettek telefonon.

2023. dec. 31. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!