Mi számít pontosan félállásnak? Milyen hátrányokkal jár, ha valaki félállásban van? Nyugdíj szempontjából számít csak? Rá lehet fizetni a befizetést, hogy egész állásnak számítson? Megéri?
1nap munka 1nap jogosultsagi idot ad. Mindegy hogy 8 vagy 2orat dolgozol hivstalosan.
Azonban ertelemszeruen ha kevesebbet dolgozol vagy kevesebb idore jelentenek be, akkor kevesebb jarulekot fizetsz be ami a nyugdijszamitas alapja.
Viszont ha valaki 4oraban tobbet keres mint mas 8ban akkor tobb jarulekot vonnak vagyis ebbol is latszik hogy nem szenved hatranyt.
Bocsánat, de nem értem, pedig hoszan leírtad, de én nem értek hozzá. Mi az a jogosultsági viszony? Az abban széámít csak, hogy mikor mehetek nyugdíjba, de hogy mannyit kapook, abban lényegtelen?
Tehát azt mondod, ha van egy fél állásom, de 5 napban 4 óra, akkor jobban járok, mintha mondjuk 3 napban kéne ledolgoznom. De ez otthonülő munka esetében csak megegyezés kérdése, a valóságban van olyan munka, ahol mindegy, viszon akkor járok jobban, ha a szerződésben le van írva hogy hány nap hány órát dolgozok és oda 5 nap van írva? Olyan szerződés nincs, ahol napot nem is írnak, csak a munkaórák számát rögzítik? Olyankor mi van?
Nem tudom, hogy jársz-e még ide kérdező.
De a napi 4 órás állás az félállásnak számít. Vagyis ha két évet dolgozol 4 órában az egy évnek számít.(Nyugdíj szempontjából)
Ha viszont 6 vagy 8 órát dolgozol, akkor az már teljes munkaidőnek számít.
Nem hinném, hogy befizetéssel ki lehet egészíteni a 4 órás állást, talán kérdezd meg a Nyugdíjfolyósítót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!