Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi számít pontosan félállásnak...

Mi számít pontosan félállásnak? Milyen hátrányokkal jár, ha valaki félállásban van? Nyugdíj szempontjából számít csak? Rá lehet fizetni a befizetést, hogy egész állásnak számítson? Megéri?

Figyelt kérdés

2023. máj. 18. 08:22
 1/3 anonim ***** válasza:

1nap munka 1nap jogosultsagi idot ad. Mindegy hogy 8 vagy 2orat dolgozol hivstalosan.

Azonban ertelemszeruen ha kevesebbet dolgozol vagy kevesebb idore jelentenek be, akkor kevesebb jarulekot fizetsz be ami a nyugdijszamitas alapja.

Viszont ha valaki 4oraban tobbet keres mint mas 8ban akkor tobb jarulekot vonnak vagyis ebbol is latszik hogy nem szenved hatranyt.

2023. máj. 18. 08:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Bocsánat, de nem értem, pedig hoszan leírtad, de én nem értek hozzá. Mi az a jogosultsági viszony? Az abban széámít csak, hogy mikor mehetek nyugdíjba, de hogy mannyit kapook, abban lényegtelen?

Tehát azt mondod, ha van egy fél állásom, de 5 napban 4 óra, akkor jobban járok, mintha mondjuk 3 napban kéne ledolgoznom. De ez otthonülő munka esetében csak megegyezés kérdése, a valóságban van olyan munka, ahol mindegy, viszon akkor járok jobban, ha a szerződésben le van írva hogy hány nap hány órát dolgozok és oda 5 nap van írva? Olyan szerződés nincs, ahol napot nem is írnak, csak a munkaórák számát rögzítik? Olyankor mi van?

2023. máj. 18. 16:49
 3/3 Hova gondolsz ***** válasza:

Nem tudom, hogy jársz-e még ide kérdező.

De a napi 4 órás állás az félállásnak számít. Vagyis ha két évet dolgozol 4 órában az egy évnek számít.(Nyugdíj szempontjából)

Ha viszont 6 vagy 8 órát dolgozol, akkor az már teljes munkaidőnek számít.

Nem hinném, hogy befizetéssel ki lehet egészíteni a 4 órás állást, talán kérdezd meg a Nyugdíjfolyósítót.

2023. jún. 15. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!