Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki nem tud leszállni a...

Ha valaki nem tud leszállni a vonatról, mert elromlott az ajtó, akkor perelhető a vasúttársaság?

Figyelt kérdés

Többször tapasztaltam,hogy nem működik az ajtó.Eddig mindig sikerült átrohannom másik vagonba és ott leszállni.

Leggyakrabban azokkal az ócska kézzel nyitható ajtókkal van probléma.De, előfordult ,hogy az automata rendszerű is rossz volt.

Egy barátom egyszer meghúzta a vészféket emiatt és ordítoztak vele.

Mit csináljon, ha nem tud leszállni?

"Hihetetlenül sűrű" tömegközlekedés van ebben az országban, lehet 2-3 órát kell várni csatlakozásra, mire visszaér az ember oda ahova mennie kellett volna,lehet ott megint várhat,hogy eljusson a céljához.

Az utast ilyenkor jelentős kár éri.Időbeli kár és anyagi kár is.

Ilyen esetben, lehet-e perelni a Mávot?Rossz műszaki állapotú járműt közlekedtetnek, ez az ő hibájuk.

2023. dec. 24. 10:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Persze perelhető, de hogy ki nyer azt nem tudom.
2023. dec. 24. 10:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Perelhető, persze be kell bizonyítanod, hogy miféle károd származott belőle. De még azt is el tudom képzelni, hogy az utazási feltételek között szerepel, hogy műszaki hibáért nem felelősek.
2023. dec. 24. 11:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Akár visszakaphatod a jegy árát is...
2023. dec. 26. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!