Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti a munkahely ezt?

Megteheti a munkahely ezt?

Figyelt kérdés

Egy nagyon nagy forgalmú boltban dolgozom. A polctér viszont kevés 1-2óra alatt lefogy az áru. Egy napra sem lehet telerakni, hogy kitartson.

Most a december brutális. Mindegyik kassza megy, egész nap áll a sor. Szóval teljes műszakban csak abban ülünk.

Ma rá kellett húzni 1 órát a délutánosoknak.

Közölte a főnök, hogy addig senki sem megy haza,amíg a sora nincsen feltöltve. Én ma is feltöltöttem. De 1 óra alatt lefogy! De ha nem jutok ki a kasszából mennyit húzzak rá? 12 órán keresztül kasszáztam egyik nap. Tegnap 12 óra, ma 9,holnap csak 7 óra lenne.

Megmódosíthatják a beosztást csak így?? Majd minden nap 12 órázni fogok?

Ez nem fair, hogy este közlik, hogy tovább kell maradni...

Bezárt mellettünk egy bolt, megnőtt a forgalom, persze nem lettünk többen.

Mit tegyek?

2023. dec. 19. 21:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Sok ostobaságot hordtatok itt össze. A kérdező alapproblémája az, hogy előző nap közölték vele a túlórát, ő meg (a beosztása ismeretében) programot csinált magának.

Nem vagyok jogász, de szerintem ez így nem jogos.

Kérdező én a helyedben közölném a főnökkel, hogy nem tudok maradni, mert programom van. Aztán felőlem ordítozhat, fenyegetőzhet, a megfelelő időben mennék öltözni és ballagnék ki a munkahelyemről.

2023. dec. 20. 10:23
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha dolgod van fogod és elmész. Az a baj a főnökök sok mindent megakarnak tenni a munkavállalóval szemben mert ahogy írták már nagy részük hagyja, belemegy elfogadja. Pedig ez nem a normális. Ha előre megkaptad a beosztàsodat akkor annyi. Oldja meg a főnök úgy ahogy akarja. A másik hogy pl vki végez egy adott munkát és a főnök elvár tőle tök mást is amiről szó sem volt mert gondolja majd úgyis elvégzi az alkalmazott. Ne hagyjátok magatokat.
2023. dec. 20. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!