Megtehetem, hogy csak magyarokat veszek fel dolgozni?
Figyelt kérdés
2021. aug. 17. 20:01
2/7 anonim válasza:
Természetesen. Csak ne azzal az indokkal küldd el, hogy mert zsidó, hanem találd ki miért nem alkalmas. Mondjuk mert túlképzett.
3/7 anonim válasza:
Meg de egyébként miért? Talán mert az összes magyar olyan áldott jó lélek? :D
4/7 anonim válasza:
Persze! Nem vagy köteles megindokolni az elutasítást, ha meg mégis megtennéd, rengeteg gumi indok van az elutasításra. "Nem találtam alkalmasnak a munkakörre" vagy "találtam alkalmasabb jelentkezőt", vagy "úgy érzem, nem illene bele a vállalati kultúránkba".
5/7 anonim válasza:
Gyakorlatilag megteheted. Törvényileg nem, de rettenetesen könnyen kicselezhető. Viszont nem etikus.
6/7 anonim válasza:
Gyakorlatilag megteheted, de jogilag nem kötheted ki. Nyilvánosan ne tedd közzé, mert egy munkaügyi perben megbüntethetnek diszkrimináció miatt.
7/7 anonim válasza:
Nyíltan nem indokolhatod, foghatod a származására, vagy nemi identitására, satöbbi. De mint már írták megválogathatod nyugodtan kit veszel fel. Én is úgy csinálnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!