Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti egy munkahely hogy...

Megteheti egy munkahely hogy nem veszi át a felmondásom? Hogy mondjak fel?

Figyelt kérdés

Próbaidőn voltam/vagyok, nem a főnök hanem a csoportvezető mondta hogy hétfőn úgy készüljek hogy felmondanak nekem, mehetek haza majd egyből. Nincs munka, korona, létszámleépítés.

Felment a pumpa kicsit így félreálltam, kerestem egy A4-es lapot és egy tollat, megírtam a felmondásom hogy b+ akkor felmondok ma, hétfőn már nem jövök be fölöslegesen.

Nem voltak hajlandóak átvenni mert a főnök már hazament, HR-es rámcsapta az ajtót hogy mit képzelek majd hétfőn adnak felmondást. (Mintha felmondani NEKEM tilos lenne)

Hétfőn már nem fogok bemenni, kérdés: ha most elküldöm a felmondásom 1x emailben 1x postán (még nyitva van épp beérek) akkor az jogilag elfogadott?

2021. febr. 26. 14:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
A posta elfogadott, az e-mail nem.
2021. febr. 26. 14:34
 2/12 A kérdező kommentje:

Emailben azért akarom plusszba nehogy az legyen hogy kártérítést követeljenek tőlem mert a posta hétfőre valszeg nem ér oda.

(hogy nem mentem dolgozni)

2021. febr. 26. 14:43
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
A felmondás egyirányú nyilatkozat.. Ki nem szarja le hogy nem veszik át. Szépen megirod és otthagyod.
2021. febr. 26. 14:55
 4/12 A kérdező kommentje:
Ott kellett volna hagynom a földön miután rámbaszta az ajtót? :D
2021. febr. 26. 14:58
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
A próbaidö alatt nem kell hivatalos felmondás, közlöd, hogy ennyi volt és a következö nap nem mégy be.
2021. febr. 26. 15:12
 6/12 A kérdező kommentje:
Ez hülyeség, kell felmondás csak Azonnali hatályú.
2021. febr. 26. 15:17
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

Otthagyod valamelyik asztalon és kész.

De igazabol nincs jelentősége hogy te felmondasz pénteken, vagy ők rúgnak ki hétfőn.

Nem mész be hétfőn és kesz. Majd postán küldik a papírokat és utaljak a penzed.

2021. febr. 26. 16:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Oké csak azt akarom elkerülni hogy nehogy kártérítést követeljenek mert nem tudnak felmondani nekem és a levelem (most jövök a postáról, feladtam tértivevényesen) meg nem ér oda hétfő reggelig --> ebben az esetben hétfőn még dolgoznom kellene ha szemetek.
2021. febr. 26. 16:23
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Próbaidő vagy. Igy a felmondás azonnali. Nincs felmondasi ido, semmi. Így semmit se tudnak követelni.
2021. febr. 26. 16:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Jo nagy butaság volt penzt költeni a felmondásra.. 😂

Nem kell dolgoznod hétfőn, sőt ma sem kellett volna.

Ha nem próbaidős lennel és te mondanál fel, akkor a cég kotelezhetne a felmondasi ido ledolgozasara. Ha ő mondana fel akkor is lenne felmondasi ido, de annak csak a felét kéne ledolgoznod, a felétől fel kellene menteni. Vagy közösen megallapodhattok abban hogy nincs felmondasi ido és azonnal életbe lép a felmondás. (ugyanúgy mint ha próbaidő lennel)

2021. febr. 26. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!