Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti egy munkahely hogy...

Megteheti egy munkahely hogy nem veszi át a felmondásom? Hogy mondjak fel?

Figyelt kérdés

Próbaidőn voltam/vagyok, nem a főnök hanem a csoportvezető mondta hogy hétfőn úgy készüljek hogy felmondanak nekem, mehetek haza majd egyből. Nincs munka, korona, létszámleépítés.

Felment a pumpa kicsit így félreálltam, kerestem egy A4-es lapot és egy tollat, megírtam a felmondásom hogy b+ akkor felmondok ma, hétfőn már nem jövök be fölöslegesen.

Nem voltak hajlandóak átvenni mert a főnök már hazament, HR-es rámcsapta az ajtót hogy mit képzelek majd hétfőn adnak felmondást. (Mintha felmondani NEKEM tilos lenne)

Hétfőn már nem fogok bemenni, kérdés: ha most elküldöm a felmondásom 1x emailben 1x postán (még nyitva van épp beérek) akkor az jogilag elfogadott?

2021. febr. 26. 14:32
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A mai napot kifizetik azzal nincs probléma, emailre válaszoltak hogy nem tudják elfogadni mert majd ők mondanak fel hétfőn menjek reggel be pár percre xD Hát visszaírtam hogy bocs de én ma mondtam fel így elkéstek, nem megyek hétfőn pár percre sem.
2021. febr. 26. 17:46
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Ird már meg nekik, hogy a felmondást nem kell elfogadni. Te felmondtal, nekik tudomásul kell venni és kész. Jogorvoslati lehetőségük csak annyi hogy bírósági úton megtamadjak. De mivel próbaidős vagy így semmi értelme mivel bármikor, azonnal indoklás nélkül felmondhatsz.
2021. febr. 26. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!