Ha az apa lemond a gyerek felügyeleti jogáról, nem találkozik többet a gyerekkel, akkor is köteles a jelenlegi tartás díjat fizetnie, vagy megteheti, hogy kevesebbet fizet?
Figyelt kérdés
2023. dec. 16. 12:54
3/27 anonim válasza:
Ha nem látja a gyereket, akkor olcsóbb lesz neki az étel, ruha stb.?
Vagy ebben mi lenne a ráció? 🤔
(Eddig apuka a láthatásért fizetett?)
4/27 anonim válasza:
Kötelessége, sőt, én ilyenkor megdupláznám a fizetési kötelezettséget, hiszen természetben nem segít be semmivel az az anyának, így az lenen a tisztességes, ha a gyerek költségeinek 2/3-át az ilyen "apa" állná, legalább még lenne egy kis haszna az életben.
5/27 anonim válasza:
Minden esetben fizetnie kell a megítélt összeget ha már megcsinálta a gyermeket vagy elismerte az apaságot.
6/27 anonim válasza:
Nekem ismerősöm kiskorúként megszülte a nem kívánt, besikerült gyereket, de lemondott róla, gondolom szülői nyomásra. Az apa neveli a gyereket és anyukának semmi köze hozzá. Nem is kell fizetnie semmit. Ez fordítva van, ha az apa mond le a gyerekről? Hol itt az egyenlőség?
7/27 anonim válasza:
Nem, nincs fordítva, utolsó. Apuka a kérdéses esetben nyilván nem indított gyermektartasdij iránti pert.
8/27 anonim válasza:
Értem. Mondjuk nem tudom ezért miért kell lepontozni, de ha valaki erre élvez, csak nyugodtan xD
9/27 anonim válasza:
8!
Valószínű azért, mert a kérdés szempontjából a válaszod nem hasznos, sőt, félrevezető.
10/27 anonim válasza:
Így van, én konkrétan ezért nyomtam rá pirosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!