Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kérheti tőlem jogosan?

Kérheti tőlem jogosan?

Figyelt kérdés

Édesapánk elhunyt és a bátyámnak volt félretett pénze és abból lett meg a temetés amit szinte vissza is kapott mert a cég is adott bele ahol dolgozott édesapám meg a rokonság is szóval szinte csak meg előlegezte. A hagyatéki tárgyaláson is lemondott arról, hogy szét legyen osztva a temetési költség mivel az én férjemnek is hirtelen autobaleset következtében elhunytak a szülei.

A mai nap folyamán viszont fel lázadt, hogy fizessük ki a temetés felét mert ő neki elfogyott a pénze. Ez számomra nevetséges.

2023. nov. 23. 17:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A jog és a "fellázadt" két külön fogalom.
2023. nov. 23. 17:23
 2/11 anonim ***** válasza:
56%

Ő segített nektek azzal, hogy nem kért a temetéshez pénzt.

Most úgy tűnik ő szorult meg, te meg elhajtod.

Részleteket nem tudok, de nem vagy valami együttérző.

2023. nov. 23. 17:24
 3/11 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján, jogi úton, szerintem nem követelhet pénzt.
2023. nov. 23. 19:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Kedves második hozzászóló így van részletet nem tudsz legyen elég annyi, hogy apám az én férjemet hívta a fiának mert az én testvérem egy lusta semmire kellő pénzéhes barom édesanyámmal úgy beszél mint a kutyával és mellette hétvégente iszik és örjöng aztán mindenki féljen tőle mert ki vagyok mi vagyok.
2023. nov. 23. 19:30
 5/11 anonim ***** válasza:
A temetési költségeket az örökösödés arányában kell elosztani. Hány örökös van, ki milyen mértékben örökölt? Egyáltalán volt örökség?
2023. nov. 23. 19:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Volt örökség. A hagyaték már 2 hónapja le zajlott. Jegyző előtt jelentette ki, hogy nem kívánja elosztani. Ebből kifolyólag úgy gondolom nem követelheti hasra ütés szerűen
2023. nov. 23. 22:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sem.
2023. nov. 24. 08:40
 8/11 anonim ***** válasza:

15 nap eltelt, innentől a hagyatéki végzés jogerős.

De mivel a pénz egy részét visszakapta, így jogalapja is csak a különbözet felére lenne.

Amúgy igaza van a 2. válaszolónak abban, hogy akármilyen ember a testvéred, de akkor is úgy intézte, hogy neked ne kelljen befizetni a temetésbe, mikor amúgy is voltak kiadásaid.

De egy temetés igen sokba szokott kerülni, nem hiszem, hogy az egész megtérült neki, a különbözet felét illene odaadni neki, ha most neki vannak pénzügyi gondjai. Utána ha ezt is rendeztétek, onnantól már senki nem szólhat semmit.

2023. nov. 26. 07:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Amikor lemondott arról, hogy a temetéshez nem kér tőletek hozzájárulást, akkor nálam sehogy sem áll össze az, hogy "semmire kellő pénzéhes barom"
2023. nov. 26. 10:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Vissza jött a temetés ára még több is neki.
2023. nov. 26. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!