Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Esetleg tudtok írni olyan...

Esetleg tudtok írni olyan jogi alapokat/precedenseket avagy jogszabály/eljárási szabályokat amik segíthetnek az ellenkérelem sikerességeben?

Figyelt kérdés

Szép estét

Lakunk 20éve egy önkormányzati lakásban, ahonnan ki akarnak tenni minket. Jogi útra terelik, ellenkérelmet kell benyujtanom a bíróságnak, ketten élünk a lakásban én és a lányom.(ő már elmúlt 18.)

Van-e bármi esély arra, hogy ha meg is irjuk a kérelmet, nyerni fogunk a bíróságon? Ha nem, mire számíthatunk?

Februárban tudnék csak elköltözni, akkor jutok hozzá egy nagyobb összeghez, addig sajnos nem.

Sajnos itt a tél, félek utcára kerülünk.

Sajnos ahol lakunk 0 a munkalehetőség, jelenleg csak én dolgozom a lányom nemtud nincs hol, 1 keresetből élünk. A lakáson végeztem az éven apróbb (számomra nagy kiadásos) felújitásokat amiről számla is van.

Az elmúlt 20 évben soha nem volt albérlet fizetési késedelem.

Köszönöm!

2023. nov. 15. 02:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért akarnak kirakni?
2023. nov. 15. 07:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Melyik onkormanyzat?
2023. nov. 15. 13:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem keresd fel A Város Mindenkié jogászát. szoktak ingyenes jogi tanácsadást adni pont azért, hogy az ilyen esetek elkerülése érdekében. Ha a lány még nappali tagozatos tanuló, hallgató, továbbra is jár neki az apától gyerektartás.

A per elég költséges tud lenni, főleg, ha pervesztes leszel. Próbálj meg peren kívül megegyezni, pl. valami nyilatkozattal, hogy február végéig határozott idejű szerződést köttök, aztán távoztok. (szerződés módosítás) Ez még úgy is jó lehet nektek, ha egy kicsit megemelik a bérleti díjat.

És ne felejtsd el, hogy az új lakásnál is kell pár hónap kaució.

Esetleg ha nagyon nem tudtok hova menni, de muszáj, pakoljatok be egy bérelt raktárba, ami viszonylag olcsó, és valami rokonnál meghúzni magatokat, ameddig nem találsz megfelelő helyet.

2023. dec. 14. 10:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Tudok egy tuti biztos tippet: FIZETNI KELLENE!
márc. 12. 23:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!