Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi lehet a következmény?

Mi lehet a következmény?

Figyelt kérdés
Adott egy személy aki kamera felvétel és minden egyéb alapján el lopott 10.000Ft készpénzt azonban mivel ez nem volt látható mert borítékban volt és állítása szerint erről tudomása sem volt, amikor erre fény derült szó nélkül át utalta az összeget, feljelentés esetén milyen következmény lehet? Minden jel a felvétel alapján arra utal szándékos lopás volt a boríték és annak tartalma, azonban a többi le lökött készpénzt vissza helyezte és a borítékot előbb el rúgta, majd később fel vette és zsebre tette. Abban láthatóan kp nem volt és állítása szerint szemét jelleggel kezelte amit azzal igazol hogy ami kp volt azt vissza tette a helyére! Milyen következmény lehet ebből jogilag?
2023. nov. 13. 21:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem kerek, hogy milyen jogon veszel fel egy borítékot a pénzes cuccok közül, és rakod zsebre. Saját magadat húztad be ebbe a helyzetbe, és akárhogy magyarázod, a vége az, hogy loptál. De nemcsak egy üres borítékot, mert a végén az is kiderült, hogy pénz is volt benne, tehát megint az a sztori vége, hogy nemcsak loptál, de pénzt loptál.

Lehet ezt csavargatni, attól még a borítékot szándékosan loptad el (vagy raktad zsebre és végül maradt nálad), a benne lévő pénzt pedig nem szándékosan. De nem lett volna az egész, ha nem lopsz. A történet összes szála ugyanarra a dologra vezet vissza, hogy eltettél valamit ami nem a tiéd. Ami lopás, ha esetleg még nem írta senki.

2023. nov. 14. 15:15
 12/14 A kérdező kommentje:
Minden esetre köszönöm a válaszokat! Elmondtam az érintettnek az egészet! A helyzet az, hogy soha nem csinált ilyet, senki ki sem nézi. Gondoltuk azonnal rendezte és talán ez számít. A lényeg annak könyvelik el, szándék ide vagy oda!
2023. nov. 14. 16:15
 13/14 anonim ***** válasza:

Ahaaa, pedig az előbb már bevallottad, hogy rólad van szó.

húztam le a papírokat véletlen, vissza raktam, mentem, nem raktam fel, nem vettem fel, lomoltam, meg térítettem, Részemről, vissza raktam, számomra, azonnal rendeztem, itthon, fel hívtam és jeleztem neki, lopással vádol, el is mondtam, zárjuk ezt le, el utalom, ki járok akar hétvégén,Soha nem volt velem ilyen, le akartam zárni, el utaltam, haza értem, fel hívtam, jeleztem, nem tudhattam"

Most meg már róla, az érintettről van szó, meg TI gondoltátok 😂

2023. nov. 14. 17:02
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok pozitív és segítőkész kommentet! A tulaj is belátta, hogy mi a helyzet, folytatjuk tovább a munkát mert semmi szándékos nem volt benne! Felmondott egy alkalmazott és szarul jött össze most minden! Tanulva ebből ha van ilyen a jövőben valakinek, ha nem te vagy a hibás nyugi (bár mindenki mondta kivéve itt, rajtam sem segített 😅)!
2023. nov. 14. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!