Tegyük fel x lejár úrlevele, akkor elég bevinni a régi útlevelet és csináltat újat vagy személyi is kell?
Tehát megoldható-e az; hogy valakinek csak útlevele van és nincs személyi vagy személyi mindenképp kell?!
Tehát akkor mi van ha az útlevél jár le, elfogadják-e a lejárt útkevelet a cseréhez???
(Azt tudom, hogy rendőr/bank lehet igazolni magamat útlevéllel)
2023. nov. 7. 14:35
1/7 anonim válasza:
Én hétfőn voltam bent.már le volt járva az útlevelem,és kérték a személyit és ha jól rémlik akkor a lakcímkártyát is.
2023. nov. 7. 14:48
2/7 A kérdező kommentje:
A lakcím az kell tudom, akkor ezek szerint a személyi mindenképpen kell ?!
Köszi
2023. nov. 7. 15:00
3/7 anonim válasza:
Igen,érvényes személyazonosító igazolvány kell.bár elvileg egy jogsi is elég lehet.
2023. nov. 7. 15:30
4/7 anonim válasza:
Érvényes igazolvány kell. Én lejárt személyivel és jogsival mentem a kormányablakba, az útlevelemmel tudtam magam igazolni. Azért is mentem, mert az útlevelem meg 1 hónappal később járt le és akkor már nem lett volna mivel igazolni magam. Útlevelet is csináltattam akkor, de a régit még visszaadták, hogy legyen igazolványom. Azt akkor kellett leadnom, mikor kész lett az új, de addigra a személyi is elkészült már.
2023. nov. 7. 16:00
5/7 A kérdező kommentje:
Ezek szerint olyan nincs, hogy csak útlevelet használok és személyit nem újítgatok viszont ha van mind 2 akkor elég megmutatni az útoevelet, de személyi mendenképp kell mert lejárt útlevéllel nem kapok új útleveket ?!
2023. nov. 7. 17:58
6/7 anonim válasza:
De használhatsz csak útlevelet, nekem fél évig volt lejárva a személyim. Az a lényeg, hogy mikor mész útlevelet megújítani, akkor az még legyen érvényes, ha a személyid érvénytelen, mert csak akkor igazolhatod magad vele.
Amúgy meg nem értem neked miért jobb ha az útlevelet hordod magadnál igazolványként. A személyi csak egy kártya, sokkal könnyebb magaddal hordani és a megújítása nem kerül pénzbe.
2023. nov. 7. 18:20
7/7 anonim válasza:
Hétfőn adtam be az igénylést,ma megjött pedig nem kértem gyorsított eljárást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!