Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A MÁV azt mondja, hogy csak...

A MÁV azt mondja, hogy csak akkor szállhatok fel a vonatra jegy nélkül, ha a felszállás állomásán nincs jegykiadás, automata sem. De ha nincs ez sehova kiírva, az állomásépületen, az nem gáz?

Figyelt kérdés
Voltam már olyan állomáson, ahol ki volt írva, hogy nincs jegykiadás. Zebegényben az állomásépületbe mentünk, ahol van egy váró, de pémztár nem volt, és semmi felirat se. Azt hittük nincs jegykiadás, de amikor fel akartunk szálni, akkor láttuk, hogy van egy automata, de az is a túloldalon, ahova ráadásul aluljárón kéne átmenni és 10 álltak sorab. Szerintem ez enm túl etikus, hogy pótdíjat fizessek, de nincs kiírva az állomásépületre és sehova, hogy jegykiadás az automatánál, és hogy az automata hol van. Az is eleve gáz, hoyg egy automata van és az eis csak az egyik oldalon, és aluljáró van. Mi van ha jön egy csoport, akkor kábé egy óra, mire mindenki megveszi a jegyet.

2023. nov. 5. 16:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
20# Hát azért. :D Az én nagyszüleim hagyományos módon veszik a jegyet, fingjuk nincs bizony ehhez. De a boltokba rendszeresen az idősebbeknek árazom be a zöldség gyümölcsöt, mert nem tudják.
2023. nov. 7. 09:28
 22/24 anonim ***** válasza:
0%

#21 Viszont az idősebbek nem fognak késve menni a vonathoz hanem jó előre megveszik a jegyüket és várnak vagy előre megkérdezik mit kell tenniük ha ott éppen nem lehet jegyet venni.

Anyósomék amikor ide költöztek a mi városunkba már 80 év körüliek voltak. Mégis pontosabban tudták mit kell itt, ezen a vasútállomáson csinálni, hol lehet jegyet venni, mint mi és soha nem kellett rohanniuk a vonat után, pedig mi kocsival járunk ki ha kell, ők meg biciklivel - egymás szomszédságából.

A boltban meg nem az időseknek kell beáraznod a termékeket, hanem mert a törvény írja elő, hogy mindent be kell árazni jól láthatóan.

2023. nov. 7. 10:24
 23/24 anonim ***** válasza:
61%

22# Picit lehet félreértettél, nem bolti dolgozó vagyok. Biztos vagyok benne jártál már tescoba például(vagy csak szimplán boltba), ahol le kell mérni a zöldségeket, gyümölcsöt, majd felcímkézni. Na erre gondoltam, hogy nincs olyan vásárlás, ahol ne jönne oda 2-3 idős ember, mert nem megy nekik.

Az szuper, hogy a te rokonaid ilyen remekül intézték, de bizony nem ez az átlag. Nálam az összes idős rokonság olyan, amit leírtam. Mamám a szimpla telefont sem tudja sajnos kezelni. Nagyapám a villamoson nem bírt jegyet venni az automatából. Így van, időbe mennek, ez igaz, de ők nem is rohannak sehova.:D Ugye ez a dolgozó emberekkel már nem így van. Egyébként a korábbi sztorit is én írtam, akkoriban még ilyen telefonok se voltak, nyomógombos fotó nélkül. :D Se automata, se társai.

2023. nov. 7. 11:18
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
buták vagytok
2023. nov. 7. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!