A MÁV azt mondja, hogy csak akkor szállhatok fel a vonatra jegy nélkül, ha a felszállás állomásán nincs jegykiadás, automata sem. De ha nincs ez sehova kiírva, az állomásépületen, az nem gáz?
#21 Viszont az idősebbek nem fognak késve menni a vonathoz hanem jó előre megveszik a jegyüket és várnak vagy előre megkérdezik mit kell tenniük ha ott éppen nem lehet jegyet venni.
Anyósomék amikor ide költöztek a mi városunkba már 80 év körüliek voltak. Mégis pontosabban tudták mit kell itt, ezen a vasútállomáson csinálni, hol lehet jegyet venni, mint mi és soha nem kellett rohanniuk a vonat után, pedig mi kocsival járunk ki ha kell, ők meg biciklivel - egymás szomszédságából.
A boltban meg nem az időseknek kell beáraznod a termékeket, hanem mert a törvény írja elő, hogy mindent be kell árazni jól láthatóan.
22# Picit lehet félreértettél, nem bolti dolgozó vagyok. Biztos vagyok benne jártál már tescoba például(vagy csak szimplán boltba), ahol le kell mérni a zöldségeket, gyümölcsöt, majd felcímkézni. Na erre gondoltam, hogy nincs olyan vásárlás, ahol ne jönne oda 2-3 idős ember, mert nem megy nekik.
Az szuper, hogy a te rokonaid ilyen remekül intézték, de bizony nem ez az átlag. Nálam az összes idős rokonság olyan, amit leírtam. Mamám a szimpla telefont sem tudja sajnos kezelni. Nagyapám a villamoson nem bírt jegyet venni az automatából. Így van, időbe mennek, ez igaz, de ők nem is rohannak sehova.:D Ugye ez a dolgozó emberekkel már nem így van. Egyébként a korábbi sztorit is én írtam, akkoriban még ilyen telefonok se voltak, nyomógombos fotó nélkül. :D Se automata, se társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!