IC-re és gyorsvonatra fel szabad szállni jegy nélkül, ha az állomáson nincs jegykiadás?
Ha van az adott állomáson automata akkor szerintem nem szabad, kivéve ha elromlott. Ha nincs\nem működik és nincs nyitva a jegykiadó ablak sem, akkor fel szabad.
Jártam már úgy is hogy rossz volt az automata, én akkor egy fényképet is csináltam róla hogy hibát ír, nem tudtam jegyet venni.
Persze ha egy tesó bujkál a wc-ben, és utána próbálja beadni ezt a story-t akkor 100% hogy megbüntetik, de ha intelligensen és nyugodtan elmondja az ember a problémáját, általában nem szoktak akadékoskodni a kalauzok sem.
Ahol az IC megáll,ott pénztár is van vagy nyitvatartási időn túl automata.
Ha sem pénztár,sem automata nincs/vagy nem működik, akkor pótdíjmentesen lehet venni a vonaton.
Mindenképpen fel szabad szállni.
Ha nem volt a felszállás idejében működő automata vagy nyitva lévő pénztár az adott állomáson, pótdíjmentesen kell a jegyvizsgálónak jegyet (beleértve a pót- és helyjegyet is) kiadnia neked, persze az nem opció, hogy sumákolsz, ezt jelezned kell neki jegyvizsgálatnál.
Ha nincs más választásod (mittudomén, nem volt nálad telefon, nincsen már helyjegy és nem ad ki jegyet az automata, de neked muszáj azzal a vonattal elmenni), megteheted, hogy jegy nélkül felszállsz, és a kalauztól kérsz, de ilyenkor jár mellé a pótdíj is, ha jól emlékszem talán 1500 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!