A MÁV járatain is megszűnt-e a papír alapú jegykiadás, mint a Volánnál?
Figyelt kérdés
Illetve mennyire ellenőrzik a járatokat a jegyvizsgálók?2020. ápr. 19. 20:27
1/9 anonim válasza:
Vonattal járok minden nap. Nem szűnt meg semmi. Üzemelnek a jegypénztárak is és az automaták is. Kalauz is van a vonaton és nézik is a jegyeket. Nem változott semmi.
2/9 anonim válasza:
A pénztárak és az automaták továbbra is működnek, jegyellenőrzés van.
3/9 A kérdező kommentje:
Oh, akkor vehetek holnap jegyet a kalauznál. 🤷♂️
2020. ápr. 19. 21:10
4/9 anonim válasza:
A legtöbb kalauz (az idősebbek is) maszk nélkül mászkál, szinte mindenki kp-val fizet, papírjegyet ad. A buszokon meg a sofőr közelébe sem mehetsz. Ennek így mi értelme?
Egyébként szerintem jobban ellenőrzik, mert eddig sokszor volt, hogy olyan sokan voltak, hogy nem ért a végére vagy rosszabb esetben képtelen volt ellenőrizni a tömeg miatt. Most alig vannak a vonaton, így pár perc alatt végigér a szerelvényen.
5/9 A kérdező kommentje:
Oda-vissza nem találkoztam a kalauzzal.
2020. ápr. 21. 16:50
6/9 anonim válasza:
Nem szűnt meg, van ellenőrzés, lehet jegyet venni jegypénztárban és a kalauznál is.
7/9 anonim válasza:
Pontosítok: a kalauznál továbbra is csak akkor lehet jegyet venni, ha a felszállás helyén az indulás időpontjában sem működő jegyautomata, sem működő jegypénztár nem volt :)
8/9 A kérdező kommentje:
És mivel egy putri faluból szálltam fel, ebből adódóan se jegypénztár, se automata.
2020. ápr. 22. 14:43
9/9 anonim válasza:
Akkor nem büntethetnek meg, pótdíj nélkül vehetsz jegyet a kalauztól, ha jön. Ha nem jön, akkor meg örülhetsz, mert megúszod ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!