Ha vonaton meghosszabbítom az utamat, ugyanúgy csak magas pótdíj ellenében tudom megtenni (ha az adott állomástól van jegykiadás)?
Figyelt kérdés
Egyik nap mondta egy kalauz valakinek, hogy ha tovább akar utazni a jegyén feltüntetett célállomásnál, akkor 50 (500?) forintos pótdíj ellenében vehet nála jegyet. Utánanéztem a SZÜSZ-ben, de nem találtam ilyen szabályzatot. Tényleg van ilyen?2023. szept. 3. 18:03
1/2 A kérdező kommentje:
Ja, van SZÜSZ II is... Mindegy.
2023. szept. 3. 18:09
2/2 anonim válasza:
500 forint elégtelen menetjegy esetén a pótjegy. Ha hosszabb táv mennél, mint a jegyed szól, és időben szólsz a kalauznak, akkor a menetjegyen felül ennyit kell fizetni. Ugyanez van, ha menetjegyed van, de helyjegyed nincs, ekkor is 500 forint pótdíjat kell fizetni a helyjegy mellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!