Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha szabi alatt jön egy mail...

Ha szabi alatt jön egy mail hogy egy excel táblát azonnal dolgozzak ki és küldjem át az szabimegszakításnak számít? Lévén szabi alatt semmiféle munkavégzésre nem vagyok köteles?

Figyelt kérdés
2023. okt. 29. 12:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%

Nem csinàlod meg.

Szabi alatt nem dolgozunk.

2023. okt. 29. 13:03
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Köteles vagy nézni a mail fiókod szabi alatt ?

Be kell állítani egy szabin vagyok automatikus válasz üzenetet.

2023. okt. 29. 13:13
 3/19 A kérdező kommentje:

"

Köteles vagy nézni a mail fiókod szabi alatt ?"

igen, köteles vagyok. szerződésben benne van. de az nincs benne, egy szó sincs róla, hogy ilyen esetben mi van... mert köteles vagyok csekkolni oké meg is tettem de nincs benne, hogy mi van ha munkát adnak szabi alatt.

Illetve az Mtben benne van: ha munkát adnak szabi alatt = szabadságmegszakítás. aminek folyománya , hogy az érintett nap megmarad, nem számít szabinak és később újra kiadandó... ezért kérdezem.

mert én megcsinálom az excelt oké na de akkor az a nap az nem szabis nap és majd újra jogom lesz kérni a kiadását.

2023. okt. 29. 14:25
 4/19 Molyember ***** válasza:
100%
Igazad van. A dolog akkor lesz szürke a fekete-fehérből, amikor átgondolod, hogy mennyire szereted a munkádat, mennyire jó a fizetésed, és milyen gyorsan találnál másikat. Nem azt mondom, hogy engedd magad megfélemlíteni, hanem azt, hogy van az a munkahely, ami miatt az ember hoz némi plusz áldozatot. Hogy megéri-e, azt csak te tudod.
2023. okt. 29. 14:36
 5/19 A kérdező kommentje:

"hogy van az a munkahely, ami miatt az ember hoz némi plusz áldozatot."

biztos van olyan hely is... csak azon a helyen nem bruttó 240 a bér.

2023. okt. 29. 14:39
 6/19 Molyember ***** válasza:
100%
Ja? Annyi pénzért én azt se tudnám, mi az a számítógép. Jézusom, bmeg, keress valami mást, ha teheted.
2023. okt. 29. 14:57
 7/19 A kérdező kommentje:

Na ugye hogy te se úgy állnál hozzá hogy oké csinálom szabi alatt is mert ennyi"belefér"... belefér ha 500E a nettó, de nem fér bele ha 240 a bruttó.

Egyébként állami cég.

Már megírtam a mailt a közvetlen felettesnek hogy mielőtt megcsinálom az excelt nyilatkozzon hogy az a nap amikor csinálom szabi-e vagy sem.

Mert ha igen = akkor nem csinálom meg.

Ha meg nem = megcsinálom, de akkor az elszállt szabis napot kiveszem máskor.

Most várom a választ.

2023. okt. 29. 15:00
 8/19 Molyember ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy így is a munkával foglalkozol, tehát nem igazi szabadnap.

Nyilván oka van annak, hogy ezt a munkát csinálod, így neked kell eldöntened, hogy a teljes beleszarást mennyire engedheted meg magadnak. Itt már nem a munkád szeretetéről van szó, hanem a kényszerről.

2023. okt. 29. 15:08
 9/19 anonim ***** válasza:
84%
Elvileg nem vagy köteles foglalkozni vele. Gyakorlatilag Magyarországon a munkáltatók bármit megtehetnek, a munkavállalónak pedig két joga van: robotolni és kussolni.
2023. okt. 29. 15:11
 10/19 anonim ***** válasza:
89%
Az alapítványi iskola sztori újabb fejezete.
2023. okt. 29. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!