Miért kellett bíróságra járni a “fagyállós gazdának”? Amit csinált az nem legális?
Amikor ez az ügy zajlott még fiatal voltam és nem igazán érdekelt semmi a fifán kívül :D most hallottam róla a középiskolában Etikán, és nem akarom elhinni, hogy elítélték a gazdát is.
Csak azért mert beleivott a betörő a fagyállós borba.
Ha én ezek szerint valahova betörök, és ráhúzok valamire amit a hűtőben találok és abba belehalok, akkor elítélik akihez betörtem?
Amikor beleöntötte, azt azért tette, hogy a betörő igyon belőle. Azt is tudta, hogy minimum súlyos egészségkárosodást, vagy halált fog okozni.
Különben eleve nem öntötte volna bele.
Halál okozott, tehát a vád SZÁNDÉKOS emberölés.
Ha egy HÜTÖBEN találsz valamit és attól lesz bajod, az egész más, mert egyrészt a betörök nem szoktak kajálni a betörés helyszínén, éppen ezért nagyon valószínütlen, hogy más fogyassza, mint aki ott él, másrészt senki nem szokott mérgezett ételt-italt tárolni a hütöjében.
Az adott gazda, akitöl többször lopott valaki bort, azzal a szándékkal mérgezte meg a borát, hogy aki ellopja, annak komoly baja legyen, adott esetben belehaljon. Ez egész más helyzet, nem saját fogyasztásra tartotta a mérgezett bort és szándékosan akart másnak egészségügyi kárt vagy halált okozni.
5.
Tehát a helyes viselkedés: Örüljön, hogy ellopják tőle és ne csináljon semmit. "Miér' lakott ott? Miér' hagyta, hogy ellopják tőle? CSICSKA!!!"
#7-nek:
Akkor mostantól legalizáljuk, hogy egy tolvajt, jogos bosszú keretében meg lehet ölni?
Csúnya világ jönne.
8.
Szerinted helyes dolog a rablás, és mindenki nyugodjon bele, hogy "hát ez már csak így van, ne tartsunk értékeket, terményt meg semmit, mert a rablók..."
Talán véded a mundér becsületét, a betyárpajtást?
#9-nek:
1.) Nem rablás, hanem lopás.
2.) Nekem a családban fordult elő hasonló eset, de az "igazságosan" végződött.
Röviden:
A nagybátyám felesége kemény alkoholista volt, egy faluban laktak. Egyszer talált egy üveg bontatlannak látszó piát a kerítésük mellett, bevitte, és bevedelte. Metil-alkohol volt, visszazárt üvegben.
Mindenki tudta a faluban hogy ki volt aki odatette, de persze nem lett ügy belőle.
A nagybátyám közel 15 évet ült sitten, úgyhogy azon sem lepődött meg senki amikor egyszer csak eltűnt a delikvens. Mindenki tudta hogy hová tűnhetett, de abból sem lett ügy.
És akkor most gondolkodj el rajta, hogy "oda-vissza" alapon hová fajulnának a dolgok.
10.
Nem vagyok tolvaj, úgyhogy nem érint. Csak téged, de DK szavazóként ez annyira nem is meglepő. Még a Fityisz rajongók közt van ennyi tolvaj.
Pintér László-nak:
Azért töltötte bele, hogy az azt elfogyasztót megölje.
Szándékos emberölés.
#12-nek:
Én nem a tolvajt védem, hanem a demokráciát. (emlékszel? DEMOKRATIKUS koalíció)
És egy demokráciában nem elfogadható az önbíráskodás. Azért mérgezte meg a bort, hogy a betörő megdögöljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!