Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Erről az oldalrol legális...

Erről az oldalrol legális ilyen elf bart rendelni?

Figyelt kérdés

[link]

Rendelnék innen egy képen látható elf bart, vagy ahogyan meg említik ott eldobható elektronikus cigarettát, bár én nem tudom mi külömbség a két említett dolog között, vagyis ha hülyeséget írok akkor bocs! Adózni adóznak rá, írták a végösszegben hogy "adóval együtt", és tudtommal az elf bar csak azért illegális mert nem adóznak rá, szóval akkor ennek nem kéne illegálisnak lennie, nem? Lehet hogy a válasz egyértelmű meg minden, és ez a kérdés hülyeség más ember szemszögéből, de nem tudom hogy esetleg valami más okból illegális-e még az ilyesmi ha adóznak rá ha nem, szóval inkább szeretnék biztosra menni, mielött megrendelem.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2023. okt. 2. 12:42
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Sehonnan sem az.
2023. okt. 2. 12:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Háromféle adó van a dohánytermékeken! Van a forgalmi, a jövedéki meg a chips-adó. Külföldi rendelésnél, valószínűleg csak az első van rajta. A másik kettő nincs.
2023. okt. 2. 12:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Itthon illegális még használni is.

Bár ezt nem tudom, hogy hogyan ellenőrzik. Környező országokban nem illegális. Ott lehet vásárolni üzletben. Aki ott vett, éppen átjön Magyarországra és használja, azzal mit csinálnak?

Egyébként úgy láttam, hogy szinte sehol sem tilos. Angliában, Franciaországban is árulják. Hogy mennyire hivatalos, nem tudom, de rajta vannak a szokásos figyelmeztető címkék, mint minden más dohányterméken, ezért gondoltam legálisnak.

2023. okt. 2. 12:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Kicsit jobban utána néztem, és vozol e ciginek hívják, ez változtat valamin?
2023. okt. 2. 13:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Okés 👍
2023. okt. 2. 13:14
 6/9 anonim ***** válasza:
12%
A lehető leglegálisabb.
2023. okt. 2. 13:47
 7/9 anonim ***** válasza:
9%
Az Elf Bar roppant káros és illegális, mindegy, honnan szerezted be.
2023. okt. 2. 16:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2023. okt. 2. 16:50
 9/9 anonim ***** válasza:

"Az Elf Bar roppant káros"

Igy van. Viszont kevesbe karos, mint a hagyomanyos cigaretta.

Az Elf bar a ceg neve (es az elektromos cigik markqneve is) mint pl. A Coca Cola, vagy a Nike. Kulonbozo fajta eldobhato/cserelheto (patronos) e-cigarettakat forgalmaznak e nev alatt.

Rajta kivul vannak mas cegek is, amik mas markanevvel forgalmaznak e-cigiket. Ilyen pl az altalad emlitett Vozol is. Altalaban sajat receptjeik vannak, mas az osszetetele vagy aranya a kulonbozo forgalmazok liquidjeinek, igy tobbnyire kulonbozo izvilaguk is van.

Abban viszont nem tudok segiteni, hogy ezen mas gyartok termekei is be vannak-e tiltva, de nem nagyon lattam dohanyboltokban mas fajtat se eldobhatok kozul (igaz, nem is kerestem), ebbol gondolom, hogy valoszinuleg igen, be vannak tiltva.

2023. okt. 3. 02:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!