Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bíróság visszautasíthat...

A bíróság visszautasíthat olyan ellentmondást, amiben a másik fél olyan dolgot vitat, amit bíróság már jogerős itéletben megállapított?

Figyelt kérdés

#jogerős itélet
2023. szept. 24. 17:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A remek megàllapìtàsait azzal zàrja az ügygondnon,hogy szerinte tehàt logikus,higy az ügyvezető hibàt,amikor nem utalta el a fizetésem,mert fizetés se jàrt volna nekem. (Pedig ezt a részr màr a munkaügyi per tisztàzta)
2023. szept. 25. 22:36
 12/13 DK-s ***** válasza:

Ez estben kérni kell a bíróságot, hogy tekintettel a jogerős ítéletben megfogalmazottakra, utasítsa el az ügygondnok érveit.

Ebben részletesebben szerintem #9 tud több segítséget adni. Úgy látom, ő képben van a polgári perrendtartással. Én sajnos csak a büntetőjoggal vagyok tisztában, de sok elem azonos bennük.

Bár felmerülhet benned a kérdés, hogy miért is kell kérned az elutasítást amikor az ok nyilvánvaló, de sajnos "ez Magyarország".

Tárgyalások során elemezgethettek olyan kérdést, aminek eleve nincs létjogosultsága, és a végén még az ügygondnoknak is adhatnak igazat. XD

Zárd rövidre a vitát.

2023. szept. 26. 18:46
 13/13 DK-s ***** válasza:

Tehát lényegében azért kell a bíróságnak az ügygondnok érveit figyelmen kívül hagynia, mert ha figyelembe venné, azzal megkérdőjelezne, és/vagy felülbírálna egy korábbi jogerős ítéletet.

Tehát a korábbi ítélettel szembemenő érveket ignorálnia kell, nem nyithat vitát. Azok jogerős tények.

2023. szept. 26. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!