Ha én mint munkavállaló mondok fel, kötelező letölteni a 30 nap felmondási időt ha a munkáltató ragaszkodik hozzá?
Van munkaszerződés? És bevagy jelentve!?
Ha nem vagy bejelentve. Akkor nem vagy köteles!
Ha igen, akkor az időarányos szabadságot kikell adnia.
Különben a táppénz alatt kipihenheted magad... Addig is biztosítva vagy.
A 7-es története ne legyen mérvadó, ugyanis kicsit sem hasonlít a kérdező történetére.
"Így az új munkahelyem nem várta meg, vagyis elestem a lehetőségtől. "
Nem kellenek az előzmény iratok ahhoz, hogy másik munkahelyet létesíts.
Ha nem így lenne, akkor nem beszéhetnénk többes jogviszonyokról, amit mind az adó, mind a tb. törvény is ismer.
"Egyik munkahelyemen áthelyeztek egy másik munkakörbe, ami nekem nem tetszett, így felmondtam."
A munkáltató jogosult a munkavállalót átmenetileg a munkaszerződéstől eltérő munkakörben, munkahelyen vagy más munkáltatónál foglalkoztatni.
Nem kell hozzá szerződést módosítani.
Nem ismerem a történeted részleteit, de azok alapján, amit leírtál, erős kétségeim vannak, hogy valóban ez volt a történet, vagy valami fontos dolgot nem hagytál ki belőle.
"átmenetileg"
Ennek mennyi a mértéke?
A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás tartama naptári évenként összesen a 44 beosztás szerinti munkanapot vagy 352 órát nem haladhatja meg. Ezt arányosan kell alkalmazni, ha a munkaviszony év közben kezdődött, határozott időre vagy az általánostól eltérő teljes napi vagy részmunkaidőre jött létre. A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás várható tartamáról a munkavállalót tájékoztatni kell. Tehát vagy munkanapban, vagy órában határozza meg ezt esetenként a munkáltató. Vegyesen nem alkalmazható!
A munkavállaló hozzájárulása nélkül nem kötelezhető MÁS HELYSÉGBEN! végzendő munkára
- a várandóssága megállapításától gyermeke 3 éves koráig,
- gyermeke 16 éves koráig, ha gyermekét egyedül neveli, valamint
- hozzátartozójának tartós, személyes gondozása esetén, továbbá, ha a rehabilitációs szakértői szerv legalább ötven százalékos mértékű egészségkárosodását megállapította.
A munkavállaló az ellátott munkakörre előírt, de legalább a munkaszerződése szerinti alapbérre jogosult ezekben az esetekben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!