Vezetőként hogyan döntenél egy olyan munkavállaló felett, aki az átlagnál sokkal lassabban fejlődik, sokkal több idő neki egy feladat megcsinálása, többi lent?
Figyelt kérdés
Tehát sokkal lassabban szállítja a feladatokat mint a többiek vele egy szinten, viszont a szorgalma/motivációha neki van a legtöbb, és mindenkivel tök jól kijön? Ez általában egy tök kínos helyzet, mert üzleti szemszögből nincs értelme sokáig húzni vele az időt, viszont emberileg meg olyan a hozzáállása, amit a cég elvár.2023. aug. 3. 17:43
1/9 anonim válasza:
Nem feltetlenul kell minden egyes alkalmazotton oriasi profitot nyerni, meg mindenkit kizsigerelni.
2/9 anonim válasza:
megnézném, hogy mi tart neki sokáig a melóban, valamin szüttyög amin nem kellene.
3/9 anonim válasza:
Én megnézném hogy az illető hogyan hat a csapat összteljesítményére. Nekem például a csapatomban (8 fős) van egy személy akinek meg van a tehetsége a gyors és hatékony munkavégzésre de hihetetlen lusta és lesz@rja a munkát, napi 1-2 órát jó ha dolgozik, viszont olyan pozitív a személyisége hogy az egész csapat hangulata és hatékonysága jelentősen javult a jelenlétének köszönhetően. Pedig szakmailag biztos hogy tudnánk tőle szorgalmasabb embert találni de emberileg egy főnyeremény mert egyszerűen vidámságot hoz az "unalmas" meetingekbe és a csapattársai is nagyon szeretik őt.
4/9 anonim válasza:
Jelen, szerintem én is ilyen vagyok/voltam. Leginkább azért mert szó szerint bealudtam (tudok úgy is aludni hogy nem látszik, még csak home office sem kell hozzá), maga a napi munka unalmas és lehangoló volt, de ingyen túlóraban behoztam amit kellett. Vagy nem, f*sztuggya, mindig elégedetlenkedtek velem. Nyílván a munkakörtől is függenek a lehetséges okok. Én a legutóbbi helyemen amiről szó van egy átfogó megoldáson/ra dolgoztam/gondolkoztam/fókuszáltam aminek csak rész eredményei lehettek és a napi operáció rovására ment. Ha emberből vagytok ott a cégnél akkor megfejtitek ezt az embert, megnézitek miért nem "halad", az is lehet hogy ha átalakítjátok a feladatait is meg ő is alakít azon ahogy ezeket végzi akkor mindenki jól jár. De lehet hogy hosszú távon így is mindenki jól jár vele, mert később ég ki, fáradt el, betegszik le mint a güzü egér társai. Az is lehet hogy csak ebben kéne őt támogatni.
5/9 A kérdező kommentje:
És ha olyat láttok, hogy valaki lassan halad, de napi 8+ órát dolgozik akár, mert szereti, érdekli amit csinál, de egyszerűen csak ilyen lassú a felfogása?
2023. aug. 3. 18:43
6/9 anonim válasza:
#5 Ha nem szorít a határidő a feletteseim vagy mások részéről és ha láthatóan a kollégáit sem zavarja akkor hagynám. Viszont ha olyan a feladatkör ami igényli a gyors és pörgős munkaerőt és más kárára megy (pl: másnak túlóráznia kell miatta) akkor keresnék mást a helyére.
7/9 anonim válasza:
Éttermem van egy balatoni strandon. A lassú dolgozótól én megválok akármilyen is a személyisége.
8/9 anonim válasza:
4-es vagyok újra és szuper látni ezt a rövid távú, gyors haszonra és semmi másra nem törő mentalitást. A részetekről teljesen érthető, respektálható. Multi cégeknél (tisztelet a kivételnek) ugyanezt tapasztalom a "vezetők" részéről. Nem hiába hívjuk az ilyet kkv mentalitású embernek.
9/9 anonim válasza:
Én a csapatba csapatjátékost keresek, azaz habitust keresek. Akit a közösség befogad. Ha tud együtt dolgozni velük, és a többiek tolerálják, akkor marad. Nyilván teljesítmény után fizetek. Tehát ha más egy hét alatt oldja meg azt a feladatot, amit ő két hét alatt, akkor ő két hétre kapná ugyanazt a bért, amit a másik egy hétre kap meg. Ha ez így mindenkinek oké, akkor minden rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!