Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Néhány éve jött be, hogy...

Néhány éve jött be, hogy buszmegállókban nem szabad dohányozni, de sehol nem találom az erre vonatkozó jogszabályt. Mi a neve? Hányas év?

Figyelt kérdés

2023. szept. 2. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Jópár éve már annak, 2012. január 1. A nemdohányzók védelméről szóló törvény, úgy keresd.
2023. szept. 2. 21:03
 2/10 anonim ***** válasza:

1999. évi XLII. törvény

a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól

[link]

"A dohányzás számára kijelölt helyek kivételével – a (3) bekezdésben foglalt eltéréssel – nem szabad dohányozni, elektronikus cigarettát, dohányzást imitáló elektronikus eszközt vagy vízipipát használni [...] közösségi közlekedési eszköz igénybevételének céljából létesített, illetve erre kijelölt megállóban, várakozóhelyen, illetve helyiségben, valamint nyílt légterű megálló, várakozóhely esetén annak külső határvonalától számított 5 méteres távolságon belül"

2023. szept. 2. 21:03
 3/10 A kérdező kommentje:

Én ezt néhány éve áttanulmányoztam, és megesküszöm, hogy az volt benne, hogyha megállóhely járdaszigeten van, akkor az egész járdaszigeten tilos, de ezt most nem találom. Helyette csak ezt találom:

"...ha a dohányzási korlátozás alá tartozó terület külső határvonala nem állapítható meg egyértelműen, akkor a dohányzás a megállót vagy várakozóhelyet kijelölő táblától vagy más jelzéstől számított 5 méteres sugarú körnek megfelelő körzetben tilos..."

Megváltozott közben a törvény? Én biztos nem álmodtam, járdasziget is volt a szövegben és azért se találtam most, mert erre a szóra kerestem rá.

2023. szept. 2. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:
22%

Az még oké, hogy buszmegállóban ne dohányozz.

De a buszmegálló mellett méterekre nem találsz szemetest.

Így mindenki eldobja a csikket a francba.

2023. szept. 2. 21:14
 5/10 anonim ***** válasza:
2023. szept. 2. 21:23
 6/10 anonim ***** válasza:
#4 A buszmegállóknál szokott lenni szemetes, nálunk legalábbis van
2023. szept. 2. 21:26
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Ne is keresd mert sok értelme nincs. Én buszmegellókban is dohányzom, meg szerintem mások is. Senki sem foglalkozik vele.
2023. szept. 2. 21:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Buszmegállókban mindig van szemetes, a baj inkább az, hogy a dohányosok ott nyomják el, még füstől, és úgy szállnak fel, hogy a tüdejükből még egy csomó füstöt a buszon ereszetnek ki. Egyébként meg ha nincsen szemetes, attól még nem kell eldobni a szemetet. A japánok hazaviszik, teljesen természetes. Azért mert nincs wc éppen az utcán, azért még nem ürítesz oda gondolom.
2023. szept. 2. 21:32
 9/10 A kérdező kommentje:

"Én buszmegellókban is dohányzom, meg szerintem mások is. Senki sem foglalkozik vele."

Akkor neked meg any.pics. Én szólok minden bunkónak.

2023. szept. 2. 21:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Még büszke is vagy rá, eszem megáll.
2023. szept. 2. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!