Néhány éve jött be, hogy buszmegállókban nem szabad dohányozni, de sehol nem találom az erre vonatkozó jogszabályt. Mi a neve? Hányas év?
1999. évi XLII. törvény
a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól
"A dohányzás számára kijelölt helyek kivételével – a (3) bekezdésben foglalt eltéréssel – nem szabad dohányozni, elektronikus cigarettát, dohányzást imitáló elektronikus eszközt vagy vízipipát használni [...] közösségi közlekedési eszköz igénybevételének céljából létesített, illetve erre kijelölt megállóban, várakozóhelyen, illetve helyiségben, valamint nyílt légterű megálló, várakozóhely esetén annak külső határvonalától számított 5 méteres távolságon belül"
Én ezt néhány éve áttanulmányoztam, és megesküszöm, hogy az volt benne, hogyha megállóhely járdaszigeten van, akkor az egész járdaszigeten tilos, de ezt most nem találom. Helyette csak ezt találom:
"...ha a dohányzási korlátozás alá tartozó terület külső határvonala nem állapítható meg egyértelműen, akkor a dohányzás a megállót vagy várakozóhelyet kijelölő táblától vagy más jelzéstől számított 5 méteres sugarú körnek megfelelő körzetben tilos..."
Megváltozott közben a törvény? Én biztos nem álmodtam, járdasziget is volt a szövegben és azért se találtam most, mert erre a szóra kerestem rá.
Az még oké, hogy buszmegállóban ne dohányozz.
De a buszmegálló mellett méterekre nem találsz szemetest.
Így mindenki eldobja a csikket a francba.
"Én buszmegellókban is dohányzom, meg szerintem mások is. Senki sem foglalkozik vele."
Akkor neked meg any.pics. Én szólok minden bunkónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!