Miért nem szabad erdőben pisilni?
A nyírségben autóztam, majd szabályosan megálltam az út szélen, mert pisilnem kellett. Kb 30 méterre besétáltam az erdőbe, majd mikor visszamegyek az autóhoz már ott várt egy rendőrautó. Kérdezték, hogy mit csináltam és megmondtam, majd azt mondja a rendőr, hogy ezért megbírságolhatna, de ezúttal szemet hunynak.
Szó sincs közszeméremsértésről, mert este volt egy forgalmatlan úton, ráadásul be is mentem a fák közé, és nem is magánterület.
Az erdő még csak , hogy nem is közterület, hanem egy erdőgazdaság tulajdona.
Tehát a tulajdonos szabhatja meg, hogy szabad e a területén pisszenteni.
De akkor nyilván a szarvasoknak és a nyusziknak is megtiltja...
Az erdőtörvény értelmében az erdőket lehet látogatni napfelkelte után és napnyugta előtt.
Azon kívül könnyen vaddisznónak nézhetnek a részeg vadászok
Nekem erdei pisilésről nincs infóm, de városban történő pisilésről igen. Nem én csináltam, hanem egy koleszos ismerősöm egyetemista koromban.
Szóval az illető természetes szükségletét végezte Budapesten, a Budaörsi úton, az ELTE kollégiumával szemben, ahol akkor még beépítetlen füves-földes terület volt. Megállt egy rendőrautó, a rendőrök megvárták, míg befejezi, majd utána igazoltatták és környezetszennyezés címén megbüntették. Gondolom külterületen is érvényes ugyanez a szabály, emiatt bírságolhattak volna meg téged. Az egy másik kérdés, hogy bizonyíték csak a te vallomásod volt, úgyhogy ők is tudták, jobb, ha ebbe nem mennek bele. Neked meg tanulság, hogy ha máskor ilyen történik, akkor azt kell mondani, hogy csak egy kicsit sétáltál, hogy felfrissítsd magad.
Egyébként azt hiszem, a lakosság nagy többsége soha életében nem kerül olyan helyzetbe, hogy ilyenkor rendőrrel találkozzon. Egy lottóötösnek sincs kisebb esélye.
A puszta létezésünk is veszélyes a környezetre.
Akkor ne létezzünk?
8-ra:
Elolvastam a cikket, mit mondjak, leesett az állam tőle.
Leginkább attól, hogy argentínai Aconcagua Nemzeti Parkban kilépéskor ellenőrzik a kivitt széklet mennyiségét, és ha nincs meg kilóra a testsúly arányában becsülhető termés, jön a bírság. Vagyis, akinek netán 2 napig nincsen nagydolga, az egy háromnapos túra végén bírságot kénytelen fizetni? Vagy inkább az utolsó fél napban vegyen be hashajtót, hogy tudja a kellő mennyiséget produkálni kilépéskor?
Komolyan, elmebajos ez a világ. :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!