Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha veszek vagy kapok alkoholos...

Ha veszek vagy kapok alkoholos italt, bontatlanul tényleg nem szabad eladni? Hol van erre a pontos szabály és mivel büntetnek ha megfognak?

Figyelt kérdés

Régebben, kb 8-10 éve elkezdtem drága italokat gyűjteni, 30-100 ezer ft közötti palackokat, az évek alatt lett egy 1,5-2 milliós gyűjtemény.

Viszont megszorultam és rájöttem, hogy semmi értelme, mert amúgy nem iszok.

Feltettem fb-ra és jött rá jelentkező, de valaki odaírta, hogy a nav ennek örülni fog..

Nem szabad eladni így alkoholt? Vagy mire gondolhatott?

Még van kb 8-10 üvegem, amit eladnék, ma jönnek kettőért.

2022. júl. 7. 08:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy jövedéik adós termék, és ezekből nagyot tud kaszírozni az állam. Az állam meg nem szeretné hogy te keress ő helyette. Ennyi a lényege.
2022. júl. 7. 08:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos értékhatár alatt az ilyen vaterás, marketplace-es csencselés nem adóköteles és bevallani sem kell.

Most így hirtelen nem tudom, hogy pontosan mennyi ez a határ, néhány százezer Ft, utána kell nézni.

És ennek megfelelően kisebb részletekben kell eladni, egy részét felteszed te, egy részét a tesód, egy részét a csajod, egy részét az anyád, stbstb, vágod.

2022. júl. 7. 08:44
 3/4 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy jövedéki adós, de azt megfizette az üzlet amikor megvettem régen, nem?

Kérdésem csak annyi, hogy ezt tovább adni büncselekmèny-e vagy sem.

2# én úgy tudom 600 ezer ft-ig van ez, kérdés, hogy alkoholt szabad-e árulni, vagy sem.

2022. júl. 7. 11:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ahogy elnézem, kismillióan árulnak alkoholos italokat.

A Vatera saját szabályzatában egyébként ez van:

[link]

5. Tiltott termékek és szolgáltatások

A Vatera által működtetett online piactereken tilos az alábbi dolgok (áruk, termékek, szolgáltatások) értékesítése és/vagy hirdetése:

.

.

alkohol, kivéve minőségi, egyedi vagy különleges gyűjtői szeszes ital;

Feltételezem, hogy ez összhangban van a magyar törvényekkel.

2022. júl. 7. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!