Ha veszek vagy kapok alkoholos italt, bontatlanul tényleg nem szabad eladni? Hol van erre a pontos szabály és mivel büntetnek ha megfognak?
Régebben, kb 8-10 éve elkezdtem drága italokat gyűjteni, 30-100 ezer ft közötti palackokat, az évek alatt lett egy 1,5-2 milliós gyűjtemény.
Viszont megszorultam és rájöttem, hogy semmi értelme, mert amúgy nem iszok.
Feltettem fb-ra és jött rá jelentkező, de valaki odaírta, hogy a nav ennek örülni fog..
Nem szabad eladni így alkoholt? Vagy mire gondolhatott?
Még van kb 8-10 üvegem, amit eladnék, ma jönnek kettőért.
Bizonyos értékhatár alatt az ilyen vaterás, marketplace-es csencselés nem adóköteles és bevallani sem kell.
Most így hirtelen nem tudom, hogy pontosan mennyi ez a határ, néhány százezer Ft, utána kell nézni.
És ennek megfelelően kisebb részletekben kell eladni, egy részét felteszed te, egy részét a tesód, egy részét a csajod, egy részét az anyád, stbstb, vágod.
Tudom, hogy jövedéki adós, de azt megfizette az üzlet amikor megvettem régen, nem?
Kérdésem csak annyi, hogy ezt tovább adni büncselekmèny-e vagy sem.
2# én úgy tudom 600 ezer ft-ig van ez, kérdés, hogy alkoholt szabad-e árulni, vagy sem.
Ahogy elnézem, kismillióan árulnak alkoholos italokat.
A Vatera saját szabályzatában egyébként ez van:
5. Tiltott termékek és szolgáltatások
A Vatera által működtetett online piactereken tilos az alábbi dolgok (áruk, termékek, szolgáltatások) értékesítése és/vagy hirdetése:
.
.
alkohol, kivéve minőségi, egyedi vagy különleges gyűjtői szeszes ital;
Feltételezem, hogy ez összhangban van a magyar törvényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!