Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtílthatja a gyermekem...

Megtílthatja a gyermekem anyja,hogy velem legyen a gyerekem?

Figyelt kérdés

Házasok vagyunk de már külön élünk pár hónapja,van egy közös másfél éves gyermekünk. Az anyja meg akarja tiltani,hogy lássam vagy,hogy velem legyen heti kétszer pár órát. Nekem mennyi jogom van? Megteheti ezt?

A kisfiam már nem függ az anyjától,mindenfélét eszik és én is el tudom látni.

2023. aug. 28. 15:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
98%

Amennyiben közös a gyermekfelügyelet, nem tilthatja meg.

De ha tényleg érvényesíteni akarod a jogaidat, jobban jársz ha hivatalos útra tereled az ügyet.

2023. aug. 28. 15:46
 2/15 A kérdező kommentje:
Szóval akkor elvihetem magammal pár órára ahova akarom amikor akarom?
2023. aug. 28. 15:48
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Jogilag elviheted.

Viszont azon elgondolkodnék, hogy vajon miért tiltja meg anyuka, hogy a gyerekeddel legyél? Van rá oka? Ha igen, őt is meg lehet érteni.

De ha csak bosszúból tiltja tőled, akkor azt nagyon rosszul teszi, és ebben az esetben minél hamarabb el kell válni, le kell papírozni, hogy ne legyen vita.

2023. aug. 28. 15:56
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Ha odaadná, akkor elvihetnéd! De ha nem adja? Mint az 1-es írta, hivatalos úton tudsz a jogaidnak érvényt szerezni. Azaz fordulj bírósághoz.
2023. aug. 28. 15:59
 5/15 Janika1177 válasza:
75%
De vigyázz mert az anya kérheti jogi úton hogy tiltsa a láthatást. Akkor neked perelni kell. De mindenképp jogi útra kell ezt vinni.
2023. aug. 28. 17:11
 6/15 anonim ***** válasza:
47%
Ha akarod mivel még házasok vagytok, a válásig, a gyermek elhelyezésig fogod és magaddal viszed. Az ég világon senki nem tud mit csinálni veled. Ugyan annyi jogod van a fiadhoz, mint az anyjának! Kérdezz meg egy ühgyédet, ha a fiad el van veled semmi köze hozzá senkinek. Én baszki meg bolondulnék a helyedben a gyerekem nélkül......
2023. aug. 28. 17:13
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

Mivel házasok vagytok, és nem volt gyerekelhelyezés, azonosak a jogaitok.

Tehát akár el is viheted a gyereket (természetesen nem erőszakkal), és akkor sem tudna mit csinálni, ha nem viszed vissza. Hiába hívna rendőrt.

Persze ez a gyereknek nem lenne jó, ahogy az sem, ha el van az apjától tiltva.

2023. aug. 28. 17:42
 8/15 anonim ***** válasza:
51%
De akkor a markát se tartsa a gyerektartásért...
2023. aug. 28. 17:43
 9/15 A kérdező kommentje:
Bosszúból csinálja, elsőnek szépen tudtuk kezelni a dolgot, még meg is lepődtem, aztán ahogy gondolom látta,hogy már nem megyek vissza hozzá,meg nem punvsolok tovább neki elkezdett vagdalózni meg szidni az anyámat stb,pedig csak a gyerekemet akartam látni..
2023. aug. 28. 18:03
 10/15 A kérdező kommentje:
Csak úgy a semmi miatt megtílthatja a láthatást?
2023. aug. 28. 18:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!