Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthetek valakit ha...

Feljelenthetek valakit ha nyilvánosan raszista megjegyzést tett rám?

Figyelt kérdés

A feleségemmel meg a gyerekeimmel vártunk a buszra babakocsival.

Melletünk állt egy fiatal csaj,és ahogy kinyílt a busz ajtaja rögtön felszállt.

Én ideges lettem,mert babakocsisokat illő lenne szerintem előre engedni főleg több kisgyerekkel és nem pofátlanul elémenni.

Szóltam is neki hogy már bocs de nem baj, hogy mi is felszállnánk.

Erre flegmán visszaszólt egy olyat,hogy de igen de mit csináljak el kell viseljem..

A buszon többen vigyorogtak is erre.

Nyilván az zavarta,hogy cigányok vagyunk.

A gyerekeim is elég szomorúak lettek utána.

Látásból ismerem a csajt,a közeli lidliben dolgozik.

Ha beperelem lesz valami következménye??

2023. aug. 27. 21:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
És hogyan szeretnéd mindezt bizonyítani? Mert mindig ez a kérdés
2023. aug. 27. 21:25
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Nincs bizonyíték, így semmit sem ér. Nem biztos, hogy rasszista volt. Mondhat mást is pl büdik voltatok, nem szereti a gyerekeket, munkásokat, rossz ruházatotok volt stb. Csak az számít rasszizmusnak, ha arra utal minden mást kizárandó és bizonyítani is lehet
2023. aug. 27. 21:25
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Kisebbségi nem igy irna ez kitaláció lehet!
2023. aug. 27. 21:43
 4/18 47. ***** válasza:
66%
Még, ha le is cigányoz, nem történt semmi, csak közölte a tényt. Még csak nem is hazudott.
2023. aug. 27. 21:47
 5/18 anonim ***** válasza:
64%

Bunkó volt, de felesleges foglalkozni vele. Nem lenne eredménye, ha a hatósághoz fordulsz.

Nem illik a babakocsis elé tolakodni, de emiatt még csak nem is szóltam volna neki, csak magamban elkönyveltem volna, hogy paraszt.

2023. aug. 27. 21:49
 6/18 anonim ***** válasza:
92%

"Én ideges lettem,mert babakocsisokat illő lenne szerintem előre engedni"

Ebben igazad van, ugyanakkor fontos lenne végre társadalmi szinten is megtanulni, hogy örülünk, ha valaki illedelmes, de ezt követelményként senki felé nem támaszthatjuk. Akkor ugyanis már elvárás lesz, és nem illem. Én például rohadtul unom már azokat a helyzeteket, hogy noha általában nem ülök le a buszon, de amikor netán mégis, mert mondjuk fáradt vagyok, igen jó eséllyel hallok egy méltatlankodó nyugdíjast, aki nehezményezi, hogy most nem kapott azonnal ülőhelyet. Az nem JÁR, hanem ajándék, ha úgy tetszik...megköszönjük, ha kapjuk, de nem méltatlankodunk, ha nem kapjuk. Ez is az illem része ugyanis.

Egyetértek, hogy a nő a történetben bunkó módon viselkedett. Ez viszont ennyi és nem több. Azzal küzdhetsz ellene, ha te nem leszel ilyen és a gyerekeidet előtt is jó példával jársz el.

2023. aug. 28. 00:09
 7/18 anonim ***** válasza:
51%
Jelentsd fel pereld be :D Akkor legalább téged büntetnek meg hamis vádért és nem fogsz otthon szaporodni.
2023. aug. 28. 02:47
 8/18 anonim ***** válasza:
18%

6# patkány

Amúgymeg minek várja meg amíg felkínlódsz a babakocsival.

Én az öregeket se engedem előre, mert mire felszáll én már lefelé szállok.

2023. aug. 28. 07:44
 9/18 anonim ***** válasza:
Fel, csak nincs sok értelme. (Ahogy a hasonló kérdések 99%-ában.)
2023. aug. 28. 07:50
 10/18 anonim ***** válasza:
68%

#8. "6# patkány"

Ezt biztosan nekem szántad? A hatos válaszomra valóban ezt érezted helyénvaló reakciónak? :D Normális vagy?

2023. aug. 28. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!