Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire szabályos hogy a...

Mennyire szabályos hogy a szomszéd olyan oldal kerítést csinált, amire kaputt tett és az én udvaromra át tud jönni rajta?

Figyelt kérdés
2023. márc. 28. 09:49
 1/10 A kérdező kommentje:
2023. márc. 28. 09:51
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Semennyire. Lezárod.
2023. márc. 28. 09:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Húznék mögéje egy dróthálót 1-2 cm távolságra. Vagyis, ha kinyitja, akkor ott lesz az én kerítésem.

Amúgy beszélőviszonyban vagytok? Kérdezted, hogy mit akar ezzel?

2023. márc. 28. 10:03
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk minden szomszéd csinált kiskaput, amin át lehet menni a telkünkre. A jobbról, balról lévő és a kertszomszéd is. Ezen járunk mi is át hozzájuk.

A probléma nem a kapuval van, hanem az emberi kapcsolatokkal.

2023. márc. 28. 10:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Először személyesen egyeztess vele,ha nem sikerül,akkor zárd le azt a részt,mert ehhez nincs joga a beleegyezésed nélkül.
2023. márc. 28. 10:29
 6/10 anonim ***** válasza:
49%
Semmi gond nincs vele, nálunk is volt kiskapu minkét szomszédnál. Senki nem ment át senkihez csak úgy, amikor átmentünk, akkor vagy átrepült a labda, vagy bekopogtunk hozzá, vittünk sütit, vagy a szomszéd hozott.
2023. márc. 28. 11:15
 7/10 anonim ***** válasza:
64%
Te is járulj hozzá a műhöz, tegyél rá egy lakatot...
2023. márc. 28. 12:00
 8/10 anonim ***** válasza:

A húzzál mögé egy drótkerítést és a tegyél rá egy lakatot között az a hatalmas különbség, hogy az első esetben minden jogod megvan a saját telkeden kerítést húzni, míg a második esetben semmi jogod nincs másnak a kerítését rongálni, vagy lezárni.

Először érdemes megbeszélni az okát, nem tudom milyen viszonyban vagytok. Mamámnál pl. szintén van kapu hasonló elrendezésben, mert régen faluhelyen sokat jártak át egymáshoz a családok, most meg mivel már egyedül lakik, jól jön ha a szomszéd anélkül át tud szaladni hozzá, hogy a bezárt utcai kapun kellene átverekednie magát. Szóval maga az átjárási lehetőség hasznos lehet, de ezek szerint itt nem közös megegyezésből készült a kapu :D

Szóval én megérdeklődném hogy mégis mi a terve vele, aztán szólnék hogy szerelje le, cserélje ki kerítésre, vagy ha nem hajlandó, a saját telkemen én elkeríteném.

2023. márc. 28. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
Az a baj, hogy a kérdező ismét eltűnt, és semmit nem mond a szomszédjáról vagy a kapu építésének körülményeiről. Nekem pl. az is furcsa, hogy építés közben nem ment oda megkérdezni, hogy ez meg micsoda. Vagy odament, csak a szomszéd elzavarta? Na, erről sem írt semmit.
2023. márc. 28. 12:40
 10/10 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező!

Nem írod, hogy a szomszéd földje egyébként össze van - e kötve megfelelő közúttal.

Ha nincs, akkor köteles vagy tűrni az átjárását (telki szolgalom).

Így a kapu is szabályos lehet.

2023. márc. 28. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!