Mennyire szabályos hogy a szomszéd olyan oldal kerítést csinált, amire kaputt tett és az én udvaromra át tud jönni rajta?
Húznék mögéje egy dróthálót 1-2 cm távolságra. Vagyis, ha kinyitja, akkor ott lesz az én kerítésem.
Amúgy beszélőviszonyban vagytok? Kérdezted, hogy mit akar ezzel?
Nálunk minden szomszéd csinált kiskaput, amin át lehet menni a telkünkre. A jobbról, balról lévő és a kertszomszéd is. Ezen járunk mi is át hozzájuk.
A probléma nem a kapuval van, hanem az emberi kapcsolatokkal.
A húzzál mögé egy drótkerítést és a tegyél rá egy lakatot között az a hatalmas különbség, hogy az első esetben minden jogod megvan a saját telkeden kerítést húzni, míg a második esetben semmi jogod nincs másnak a kerítését rongálni, vagy lezárni.
Először érdemes megbeszélni az okát, nem tudom milyen viszonyban vagytok. Mamámnál pl. szintén van kapu hasonló elrendezésben, mert régen faluhelyen sokat jártak át egymáshoz a családok, most meg mivel már egyedül lakik, jól jön ha a szomszéd anélkül át tud szaladni hozzá, hogy a bezárt utcai kapun kellene átverekednie magát. Szóval maga az átjárási lehetőség hasznos lehet, de ezek szerint itt nem közös megegyezésből készült a kapu :D
Szóval én megérdeklődném hogy mégis mi a terve vele, aztán szólnék hogy szerelje le, cserélje ki kerítésre, vagy ha nem hajlandó, a saját telkemen én elkeríteném.
Kérdező!
Nem írod, hogy a szomszéd földje egyébként össze van - e kötve megfelelő közúttal.
Ha nincs, akkor köteles vagy tűrni az átjárását (telki szolgalom).
Így a kapu is szabályos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!