Mérget akar a szomszédom le rakni a pocok túrásokba szabályos?
3 évig ömlött a csatornájából a víz?
ez alámosta, ezért süllyed.
Pocokjárattól nem. 1-es jól írja.
A szomszédod nem mehet be a telkedre engedélyed nélkül. Pláne nem mérgezhet.
Mellesleg jó nagy pocok (kb ló méret) kell ahhoz, hogy süllyedésnek induljon egy ház.
Tegyél fel kamerát ami az ő házát nem hanem csak a te telkedet nézi ha átmegy akkor feltudod jelenteni.
Én betörés próbálkozás miatt wifis xiaomi kamerát vettem eddig jó, betudod állítani, hogy jelezzen ha észlel mozgást nagyon jó! Bele is tudsz szólni neki.
Azért ez nem olyan egyértelmű, hogy ott egy sáv nem az ő tulajdona. Régebben szokás volt úgy építeni, hogy az ereszcsurgó kerüljön a telekhatárra, mert amikor még nem volt divat az esőcsatorna, akkor is volt már olyan szabály, hogy az esővíz a tetőről nem folyhatott a másik telekre. Régi építésű, nem belvárosi házaknál ez sok helyen előfordul, hogy mondjuk fél méter még a szomszédé.
De az biztos, hogy nincs joga veszélyeztetni a kutyáidat azzal, hogy a mérgezett pockot esetleg megeszik. (Az én kutyám régebben rendszeresen elkunyerálta a macskától a hazahozott pockokat, és megette, pedig nem volt rászorulva, csak szerette a meleg, véres husit.)
Ha be volna kerítve, akkor volna joga. Mivel a pocokirtás legális saját telken, onnantól csak közölni kell veled, neked meg el kell zárni a kutyát, ha félted.
De mindegy, nem ez a helyzet, így nincs joga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!