Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szomszédomnak van egy nem...

A szomszédomnak van egy nem használt autója, és leparkoltatta a kerítésem tövében, zöld területen, 20 centire a kerítéstől, hosszában. Szabályos??

Figyelt kérdés

Szóltunk neki hogy eleve azt a részt gondozzuk, füvet kéne nyírni, gazolni, de ott rohad az az autó, plusz a vendégeink is oda szoktak állni. Közölte hogy az közterület, nem szólhatok bele. Ez igaz??

Neki nincs helye, kisebb a telke..

2022. ápr. 8. 09:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Ha esetleg ismeretlen tettesek eltüntetnék róla a rendszámot akkor elszállítanák, mert érvényes hatósági jelzés nélkül csak 10 napig lehet közterületen. Ha jól emlékszem, de nem biztos, nézz utána.
2022. ápr. 8. 09:18
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Forgalomban van az autó? Ha nem, köztereseknek kell szólni (ilyenkor nem autónak minősül, hanem mintha egy rakás szemetet rakott volna le), itt le tudod kérdezni: [link]

Ha forgalomban van, akkor a kérdés az, hogy ott, ahol az autó parkol, szabályosan lehet-e parkolni. Ha igen, akkor ő is állhat ott az autóval, akár hónapokon keresztül. Vagy ahogy az első írja, ismeretlen tettesek miatt eltűnik róla a rendszámtábla, akkor a köztereseknek kell szólni.

2022. ápr. 8. 09:25
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hivatalosan szerintem forgalomban van, mert 2 hetente 1x eltűnik egy fél napra, tehát jár vele. A portáján belül lenne helye, csak az utcafrontja kicsi, én meg kerülgetem.

Teljesen jófejként szóltam neki, hogy most elég sok vendégem lesz, örülnék ha az utca túloldalán parkolna esetleg (ott nincs ház), majd közölte velem hogy ez közterület, totál tuskó módon..

2022. ápr. 8. 09:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Amikor elviszi az autót, tegyél oda pár betontuskót. Ha el is rakja őket, legyen vele legalább egy kis problémája...
2022. ápr. 8. 11:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha járkál vele akkor sajnos joga van oda állni, közterület... - ez a szabály amúgy szerintem is fa$$ág, de teljesen szabályos mások háza előtt tárolni az autót. Van valami max idő amíg ottmaradhat állandóan, de ha néha elviszi akkor szerintem szabályos. :(
2022. ápr. 8. 11:31
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyok "kivagyi", sem rosszindulatú, de nyilvánvalóan azért parkoltatja előttem, mert maga előtt zavarja, én pedig nem tehetek semmit ha engem is zavar??
2022. ápr. 8. 11:35
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem értek hozzá, de azon a vonalon, hogy neked kell ott gondozni a zöldterületet, nem lehetne elindulni? Heti 1x bejelenteni az önkormányzatnál, hogy akadályozza a fűnyírást, és talán egy idő után megunná.

2. Szomszédom amúgy úgy ültette be sövénnyel, hogy ő a kapuja előtt meg tud állni, illetve 1 autó be tud húzódni a sövény, és a kerítés közé. Meg ültetett ki autógumiba virágot, fát. Így senki se tud előtte parkolni. Azért csinálta ő is, mert állandóan odaállt a szomszédja.

2022. ápr. 8. 11:40
 8/13 anonim ***** válasza:
25%

Ilyen esetben állítólag elbontható amit épített/ültetett oda, mert közterület. :(

2022. ápr. 8. 11:45
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen, én is utánanéztem, vannak gyönyörű sövények, amúgy is zöldpárti vagyok, legyen minél több, vagy esetleg 1-1 gyümölcsfa, de mivel zöldterület, el kell tüntetnem...

Bezzeg ha hóesés van, tartsam rendben én, de nem tehetek oda egy sor virágágyást sem. Siralmas.

2022. ápr. 8. 11:51
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ó, akkor bocsi, abból indultam ki, hogy nálunk kifejezetten örülnek, ha ültetnek a zöldterületre. Szinte mindenkinek van kint valami virág, vagy bokor, fa, nem hallottam még olyan esetről, hogy parkolás miatt kivágatnák.
2022. ápr. 8. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!