Ha valaki életveszélyben van, akkor megszeghetőek a kresz szabályok?
Egy nagyon hülye dolog jutott eszembe. Pl egy nem életveszélyes állapotú beteghez kimegy a mentő, majd a mentő sofőrje életveszélyes állapotba kerül. Nincs a mentőbe senki, aki tud vezetni. A legközelebbi mentőállomás messze van, a mentősök szerint a sofőr nem bírná ki addig, míg kiér az újabb mentő és beviszi. Nekem van B-s jogsim, de nincs páv-om. Tudom, hogy megszegném a kreszt, de ebben az esetben én elvezethetném a mentőt? A megkülönböztető fény és hangjelzést használhatnám? (Mondjuk ha ülne mellettem valaki, aki tudja hogy kell, mert én azt nem.)
Jogilag ebben a helyzetben büntethető lennék?
Csak elméleti kérdés, de érdekelne a jogi háttér, illetve akár a bírói joggyakorlat is hasonló helyzetben.
Ha el tudod juttatni a sérültet a kórházba de nem teszed meg AZ a bűncselekmény, mert nem tetted meg ami tőled telt.
Amúgy ha már elméleti a kérdés miért nem feltételezed hogy a többi mentős is tud autót vezetni és valamelyikük - akinek joga is lenne a mentőt vezetni - az megtenné helyetted, neked meg maradna hogy ott segíts hátul a beteg mellett a mentőben út közben ha szükséges?
Elmesélek egy esetet mikor az ember saját hibájából állt elő, mégsem büntették meg. Érzékeltetés képpen, hogy még ilyenkor sem szokták a szőrszálat meghasítani.
Emberünk házibuliban asztalnál ülve igen részegen azzal vagánykodott milyen jól tudja forgatni a pillangókést. Az meg kicsúszott a kezéből és lefelé esett a combja felé. Ahogy utána kapott, nem hogy el nem kapta de még ráütött egyet. Átszúrt egy ütőeret a vér meg sugárban spriccelt. Bevágódott a Suzukijába és 170 el hasított a kórház felé. Leállították a rendőrök, megmutatta nekik mi a helyzet. Beálltak elé és a kórházig megkülönböztető jelzéssel felvezették. Nem büntették meg.
5.
Nagyon hihető, tehát egy matt részeget engedtrk késsel a lábában vezetni!
Nemhogy a rendőrök átrakták volna az ő autójukba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!