Pedofília felnőttként egy 16 évessel kavarni?
Morális értelemben kérdezem elsősorban.
Nagy port kavart a Partizános Kőszeg Ferenc interjú most, amiben valami olyan álláspontot képvisel ha jól vettem ki, hogy ő nem feltétlen büntetné a törvény erejével azokat a tanár-diák kapcsolatokat, amilyen pl. a Sipos Pál féle Epipó ügy volt.
Én önmagában azt gondolom, hogy nagyon egészségtelen kapcsolatok ezek, és apaként rohadtul felhúzna engem is, ha egy felnőtt, főleg egy tanár ilyen módon közelítene a lányomhoz. Viszont azt sem gondolom, hogy feltétlen egy lapon kellene említeni egy 16 évessel kavarót azzal, aki 14, 12 vagy 8 évessel teszi ugyanezt. 16 évesen egy csaj már legalábbis testi értelemben érett, és amikor Császár előtt megénekelte a tiltott szerelmet 20 éve ("16 múlt és amikor hozzám bújt, az a tűz újból lángra gyúlt"), őt sem húzták lámpavasra, hogy rohadék pedofil. Sztárok turnébuszában is mint tudjuk sok esetben megfordulnak ilyen korú rajongólányok.
Szóval összességében az én véleményem az, hogy az ilyen embert el kellene tiltani mindenképp a tanári pályától és nyilvánossá tenném az ügyét olyan módon, mint amerikában szokás, de azért nem tenném börtönbe azonnal a totyogós gyerekeket megrontó rohadékokkal egy szintre mint amilyen pl. Ian Watkins.
Aki egy fejlett nőre gerjed az orvosilag nem pedofil akkor se ha egy nagyon kifejlődött 12 évesrol van szo.
Viszont az egészséges ember az képes ellenállni, aki nem az bűnöző aki mások érdekeit semmibe veszi.
Orvosilag az a pedofil fejletlen emberregerjedés nem képes ellenállni mikor megtudja hogy még gyerek.
Mert egy egészséges felnőtt ha ilyen vágyai van akkor a fejletlen felnőttet keres.
Jogi értelemben pedig jelenleg nálunk 14 év alatt pedofilia, illetve van egy másik jog is amikor valaki cselekvőképtelen embert duo meg akár a fogyatékos akár más ok miatt, az nem pedofilia de ugyanúgy bűncselekmény.
Ha felnőtt ember 16 éves lanyra gerjed az csak ingyenc, morális értelemben viszont nem helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!