Büntetőeljárásban a kirendelt védő ügyvéd mért 1 nagy nulla?
Kérdező!
Nem gyakornok, hanem ügyvédjelölt.
Nagyon nem ugyanaz a kettő.....
A kirendelt védő állami pénzért dolgozik: 6000, - ft + Áfa órabérért...amiért senki se várjon sztárügyvédi munkavégzést...
A kötelező minimumot kapja ezért a pénzért az ügyfél...
(bár én - anno - odatettem magam ügyvédjelöltként a kirendelt ügyekhez is ügyfélszerzési okokból....)
Szakmai - etikai szabályok szerint nem lehet különbség - elvileg - meghatalmazott és kirendelt ügyfél között.
Az ügyfélnek ugyanúgy meg kell kapnia a lehető legkörültekintőbb, maximális jogi védemet, teljesen mindegy, hogy kirendelt vagy meghatalmazott ügyet látunk el.
A minőségben van különbség...több pénz, jobb munkavégzést is jelent...de a minimumot megkapja így is.
Egy ferrarival és egy suzukival is eljutsz a célodhoz, csak éppen a ferrari gyorsabb, jobb, szebb..... de a suzukival is odaérsz.
Na hát a kirendelt védő is megvéd..... csak éppen a meghatalmazott védő egy "kicsit" máshogy.
Nyilván, aki több pénzt kap az jobban is dolgozik... de ez alól senki sem kivétel, nmcsak az ügyvédek.
#21-nek:
Miért okoskodsz, ha fogalmad sincs arról amibe belebeszélsz, mint egy neveletlen gyerek?
Az ügyvédjelöltek 3 év joggyakorlati idő után lehetnek ügyvédek.
Egy sablon-mondat a munkaszerződésükből:
""A Munkavállaló az ügyvédjelölti fogadalomtétel letételének napjáig gyakornok/asszisztens, az azt követő naptól ügyvédjelölt.""
GYAKORNOK.
Bár lehet hogy szerinted a krumpli, és a burgonya sem ugyanaz, igaz? XD
A hivatalos megnevezése jelölt, aki az adott kamaránál gyakornoki minőségben dolgozik. Vagyis tárgyalásra GYAKORNOKI minőségben megy az ügyvédjelölt.
Remélem érthető volt. ;)
"A hivatalos megnevezése jelölt, aki az adott kamaránál gyakornoki minőségben dolgozik. Vagyis tárgyalásra GYAKORNOKI minőségben megy az ügyvédjelölt."
Nem, te szerencsétlen!
Nincs olyan, hogy gyakornoki minőség, te gyökér!
Az eskütétel az ELJÁRÁSI JOGOSULTSÁGOT jelent, de nem ettől vagy jelölt, hanem attól, hogy jelölti munkaszerződést kötsz...
Eskütételtől gyakorlod az eljárási jogaidat a jelölti igazolványod is onnan van... de nem vagy gyakornok.
Mondjuk én pofán is b@sztam volnak, aki engem legyakornokoz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!