A gyakorlatban miért nem független a bíróság?
Büntetőbírókról van szó. Papíron független a bíró, de 99%-ban az ügyész felé hajlik. Azt teljesíti amit az ügyész kér.
Gyakorlatilag miért nem függetlenek?
Engem több mint 2 éve letartóztatásba helyezett a nyomozási bíró. Ez egy ún. ülésen szokott eldöntődni.
A fogdában voltam, az ülés napján délelőtt a nyomozó behozta a fogdába hozzám az ügyészi indítványt, hogy az ügyész megírta a letartóztatási indítványt. Az indítványt megkapta a nyomozási bíró is, aki mikor elolvasta az indítványt, már akkor tudta, hogy "én ezt az embert letartóztatom", de ugye el kell játszani a színjátékot. Az ülés kezdetén mondta, hogy ülést tartunk, hogy letartóztatási indítványról döntsön a bíróság. Mondta az ügyésznek, hogy ismertesse az indítványt, aztán nekem, hogy "szeretne e valamit mondani", én ekkor mondtam, hogy ne tessék letartóztatni, majd a védőhöz szólt, közbe az ülés előtt eldöntötte már.
Csak azért írtam le az én példámat, hogy itt is látszik, meg az egész országban, hogy csak papíron független a bíróság, gyakorlatilag nem.
A zemberek akarták így, amikor 100* is megválasztották Viktortát.
Nem akarunk mi itt rendet.
kb 12 éve letartoztattak egy környezetvédőt a Győri Audi gyár építése kapcsán. A vád szerint a környezetvédő megfenyegette az autogyárat, azzal hogy fejlenti őket a környezetszennyezésért. És mivel a szökés, elrejtőzéstől "tartott" az ügyészség, ezért azonnal letartoztatták és fél évig börtönben tartották, addig amig az autógyár építése befejeződőtt.
Az illető egy 10 gyerekes budhista költő volt, aki 38 éve egy munkahelyen dolgozott, és születése óta, 54 éve egy helyen lakott. Az ügyészség mégis rendkivűli kockázatosnak tartotta hogy elszökik, elrejtözik. Szóval ügyészség, biróság, a törvények úgy vannak felépítve, hogy a politika, korlátlanúl irányíthatja beleszolhat a dőntéseikbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!