Illegális a banánt, narancsot és hasonló gyümölcsöket meghámozni megvásárlás előtt? Mi a pontos releváns jogszabály erre?
"Sok üzletben árulnak így gyümölcsöt, zöldséget. Ahogy főtt kukoricát is veszel, az is már "ki van bontva"."
De nem is annyi az ára mint a "bontatlannak". ( És nem csak a főzés miatt.)
#11 Nem annyi az ára, így van.
de a kérdés nem erről szólt, hanem hogy tiltja-e törvény a "kibontását" megvásárlás előtt. Ezért kérdeztem a kérdezőtől, hogy mire gondol pontosan.
Régebben a dinnyéket lékelték. Amit kiválasztottunk az árusnál abba léket vágtak, meg lehetett kóstolni a belsejéből egy darabot és ha nem felelt meg akkor nem kellett megvenni. Aztán az uniós csatlakozás után ezt betiltották és tényleg van törvény arról, hogy ez nem lehetséges. Csak úgy lehet pl. dinnyét elvágni ha az le is van fedve azonnal és a darabot kóstolás nélkül kell kiválasztania a vevőnek. ne kérd hogy mutassam meg a törvényt, nem tudom, valami élelmiszer biztonsági uniós majomságban van általánosságban megfogalmazva, ami miatt a dinnye lékelése sem lehetséges.
De fogalmam sincsen, hogy a kérdező mire gondolt, tehát, lehet, hogy ez tök lényegtelen.
Én arra gondoltam, hogy a Jóska bemegy a boltba, és mikor kivenné a dobozból a banánt, meghámozza, és csak az ehető belsejét vásárolja meg.
Nem, mielőtt valaki megvádolna én nem akarok ilyet csinálni. Csak mesélték nekem hogy más így csinálja.
"Nem, mielőtt valaki megvádolna én nem akarok ilyet csinálni. Csak mesélték nekem hogy más így csinálja."
Senki sem csinálja így.
#13 Nem tehetsz ilyet. Az egész egyben van beárazva, nem csak a belseje.
ha a héja nélkül kell neked akkor többe kerül, többet kell érte fizetni.
Ha kereskedő lennék, mondanám, hogy héjastól 600 Ft/kiló, hámozva 900.
Leszednéd a héját, 10%-kal kevesebbet nyomna.
Mesélnéd mindenkinek, hogy ide jöjjön, milyen jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!