Illegális a banánt, narancsot és hasonló gyümölcsöket meghámozni megvásárlás előtt? Mi a pontos releváns jogszabály erre?
Amíg nem fizetted ki, addig nem a tiéd, ergo nem bonthatod meg a csomagolást, nem hámozhatod meg stb.
De aki nem fogyatékos, az magától is tudja ezt mondjuk 10 éves kor felett.
2-es, ha egy szerb vagy mexikói piacon az árus előtt nekiállnál hámozni a gyümölcsöt, mikor még ki sem fizetted, minden EU-s szabály nélkül úgy vágna szájon, hogy csak lesnél.
#3 És mindenki az árusnak adna igazat.
Veszel egy ruhát, és mielőtt kifizetnéd, levágsz az aljából 10 cm-t mert hosszú. A gondolatmenet azonos, csak a súly nem.
"#1 Ezért is kellene kilépni az EU-ból."
Szerinted amíg nem voltunk EU-s tagok addig nem ez volt itthon a szabály?
Állj neki egy mexikói piacon fizetés előtt banánt hámozni! A maradványaidat sem fogják soha megtalálni.
Mire gondolsz kérdező?
Hogy te kiveheted-e a banánt a héjából mielőtt kifizeted vagy hogy a bolt árusíthat-e megpucolt, szeletelt, gyümölcsöt, zöldséget?
#7 Sok üzletben árulnak így gyümölcsöt, zöldséget. Ahogy főtt kukoricát is veszel, az is már "ki van bontva".
Máig nem értem, hogy ilyenkor a nyári melegben miért nem árusítanak jéghideg dinnye szeleteket a strandokon, tuti siker lenne.
#8 "Nekem még azt is mondta az eladó, hogy a fürtös paradicsom azért "fürtös", mert azzal kapható. Nehogy letörjem róla"
Igaza van. A kilónkénti ára úgy van meghatározva, hogy abban benne van a szára is. Ha azt ott hagyod a ládában és leszeded róla a paradicsomot, akkor te egy drágább terméket vennél meg olcsóbban.
Az más tészta, hogy baromság így kalkulálni egy önkiszolgáló üzletben, mert ott nyilvánvalóan mindenki a legjobb terményt válogatja ki.
ne tudd meg hogy néztek rám amikor húsvét előtt úgy vettem hagymát a tescoban, hogy tömtem mellé a száraz hagymahéjat, mert mindenki leszedni szokta a hagymáról nem még többet venni belőle. Csak nekem kellett tojásfestéshez egy csomó pluszban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!