Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Illegális a banánt, narancsot...

Illegális a banánt, narancsot és hasonló gyümölcsöket meghámozni megvásárlás előtt? Mi a pontos releváns jogszabály erre?

Figyelt kérdés
Kérlek ne sértegessetek senkit se.

2023. júl. 29. 18:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%
Igen, illegális. Csökkenti az értékét. Ahogy a kiflit sem töröd félbe. Az a gyümölcs abban a formában kerül eladásra, ahogy ki van téve az eladótérbe. Te a hámozással megváltoztatod az állapotát/ állagát. Mintha kibontanál egy előrecsomagol felvágottat.
2023. júl. 29. 18:59
 2/21 anonim ***** válasza:
4%
#1 Ezért is kellene kilépni az EU-ból. Szerbiában vagy Mexikóban nincsenek ilyen hülye szabályok.
2023. júl. 29. 19:04
 3/21 anonim ***** válasza:
90%

Amíg nem fizetted ki, addig nem a tiéd, ergo nem bonthatod meg a csomagolást, nem hámozhatod meg stb.

De aki nem fogyatékos, az magától is tudja ezt mondjuk 10 éves kor felett.

2-es, ha egy szerb vagy mexikói piacon az árus előtt nekiállnál hámozni a gyümölcsöt, mikor még ki sem fizetted, minden EU-s szabály nélkül úgy vágna szájon, hogy csak lesnél.

2023. júl. 29. 19:30
 4/21 anonim ***** válasza:
97%

#3 És mindenki az árusnak adna igazat.

Veszel egy ruhát, és mielőtt kifizetnéd, levágsz az aljából 10 cm-t mert hosszú. A gondolatmenet azonos, csak a súly nem.

2023. júl. 29. 19:43
 5/21 anonim ***** válasza:
96%

"#1 Ezért is kellene kilépni az EU-ból."

Szerinted amíg nem voltunk EU-s tagok addig nem ez volt itthon a szabály?

Állj neki egy mexikói piacon fizetés előtt banánt hámozni! A maradványaidat sem fogják soha megtalálni.

2023. júl. 29. 19:45
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Mire gondolsz kérdező?

Hogy te kiveheted-e a banánt a héjából mielőtt kifizeted vagy hogy a bolt árusíthat-e megpucolt, szeletelt, gyümölcsöt, zöldséget?

2023. júl. 29. 20:51
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
6-os, ha árusíthat is, ki venne meg hámozott banánt vagy narancsot?
2023. júl. 29. 20:53
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még azt is mondta az eladó, hogy a fürtös paradicsom azért "fürtös", mert azzal kapható. Nehogy letörjem róla 😅
2023. júl. 29. 20:54
 9/21 anonim ***** válasza:
24%

#7 Sok üzletben árulnak így gyümölcsöt, zöldséget. Ahogy főtt kukoricát is veszel, az is már "ki van bontva".

Máig nem értem, hogy ilyenkor a nyári melegben miért nem árusítanak jéghideg dinnye szeleteket a strandokon, tuti siker lenne.

2023. júl. 29. 21:08
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

#8 "Nekem még azt is mondta az eladó, hogy a fürtös paradicsom azért "fürtös", mert azzal kapható. Nehogy letörjem róla"

Igaza van. A kilónkénti ára úgy van meghatározva, hogy abban benne van a szára is. Ha azt ott hagyod a ládában és leszeded róla a paradicsomot, akkor te egy drágább terméket vennél meg olcsóbban.

Az más tészta, hogy baromság így kalkulálni egy önkiszolgáló üzletben, mert ott nyilvánvalóan mindenki a legjobb terményt válogatja ki.

ne tudd meg hogy néztek rám amikor húsvét előtt úgy vettem hagymát a tescoban, hogy tömtem mellé a száraz hagymahéjat, mert mindenki leszedni szokta a hagymáról nem még többet venni belőle. Csak nekem kellett tojásfestéshez egy csomó pluszban. :)

2023. júl. 29. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!