Mit lehet tenni ha be perelnek?
Figyelt kérdés
Egy ismerősömet perelték aláírás hamisításal. A sztori annyi, hogy elváltak és az egyik szülő kint él külföldön, és onnan kapják a családit. Mivel kellett a másik szülő aláírása is a családihoz ezért így tudták megoldani. De az egész közös meg egyezés alapon történt. Csak most, hogy a másik szülő is ki ment külföldre és mindenáron meg akarja keverni a dolgokat így perelet. Viszont arra nincs bízonyíték, hogy ezt megbeszélték. Esetleg tanuval tudja a perelt személy az igazát állítani vagy mindenféleképpen kell bízonyíték? Plusz, ha a peres bukta a dolgot neki kell fizetnie valamennyi összeget? Tudom, hogy ez így is, úgy is törvény szegés, de a válaszokat előre is köszönöm!2023. júl. 29. 01:08
1/1 anonim válasza:
Én mondjuk nem vagyok jogász, de ugye kötöttek egy megállapodást ami szóbeli szerződésnek minősül és aláírás nélkül is érvényes. Innentől meg max a hivatal perelhet akinek a nyomtatványàra ráhamisították az aláírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!