Ez orvosi titoktartás megszegésének számít?
Szoval, a héten volt az első nyári gyakorlatom fogászaton. Egyik délután meséltem a barátomnak, hogy volt egy páciens aki szelfit küldött magáról valakinek miközben lógott a szájából a nyálszívó.
Erre ő azt mondta, hogy nem kellene a páciensekről beszélnem, mert ezzel megsértem az orvosi titoktartást. Erre így hirtelen nagyon elszégyelltem magam.
Pedig én nem mondtam semmi pontos adatot, hogy ki volt az, egyáltalán férfi volt e vagy nő, melyik fogát tömték, stb. Csak a sztorit meséltem el. Az orvosok és asszisztensek is szoktak beszélni a pácienseikről.
Ezzel most tényleg sértem az orvosi titoktartást? Szerintem nem, de legyszi világosítson fel valaki.
Előző vagyok.
Egyébként simán jóízlés határán belül van, hogy ilyesmiről viccesen beszéljen, hisz nem a fájdalmát beszélte ki röhögve, hanem azt, ahogy hülyéskedik a páciens.
Ha a fogorvosnak joga van téged megkínozni, akkor minimum, hogy jogod van szelfizni.
Én némelyik fogorvosnak még a szemét is kiszúrnám.
Beazonosíthatatlanul simán lehet beszélni a páciensekről.
Egy műtőben sokkal, de sokkal durvább megy . 😅
Szóval, ha az öcsém elmeséli a barátnőjének, hogy a bátyjának -azaz nekem- volt egy vakbélműtétem, akkor nekem jogom van az öcsit följelenteni?
Érdekes megközelítés. 😂
Öcsi hogy tudta ezt meg?
Amúgy nem egy per volt abból , hogy xy orvos pár elvált és a másikat beperelték a random EESZT-be való belépés miatt. ( mikor még együtt voltak és az egyik megkérte mondjuk a másikat , hogy nézze meg ezt vagy azt.)😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!