Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez orvosi titoktartás megszegé...

Ez orvosi titoktartás megszegésének számít?

Figyelt kérdés

Szoval, a héten volt az első nyári gyakorlatom fogászaton. Egyik délután meséltem a barátomnak, hogy volt egy páciens aki szelfit küldött magáról valakinek miközben lógott a szájából a nyálszívó.

Erre ő azt mondta, hogy nem kellene a páciensekről beszélnem, mert ezzel megsértem az orvosi titoktartást. Erre így hirtelen nagyon elszégyelltem magam.

Pedig én nem mondtam semmi pontos adatot, hogy ki volt az, egyáltalán férfi volt e vagy nő, melyik fogát tömték, stb. Csak a sztorit meséltem el. Az orvosok és asszisztensek is szoktak beszélni a pácienseikről.

Ezzel most tényleg sértem az orvosi titoktartást? Szerintem nem, de legyszi világosítson fel valaki.

2023. júl. 21. 16:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Egyébként simán jóízlés határán belül van, hogy ilyesmiről viccesen beszéljen, hisz nem a fájdalmát beszélte ki röhögve, hanem azt, ahogy hülyéskedik a páciens.

2023. júl. 22. 07:56
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Ha a fogorvosnak joga van téged megkínozni, akkor minimum, hogy jogod van szelfizni.

Én némelyik fogorvosnak még a szemét is kiszúrnám.

2023. júl. 22. 08:40
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem sértettél meg ezzel semmit. Az orvosi titoktartás megszegése az, mikor beazonosítható módon beszélsz egy páciensről, akinek így az egészségügyi adatai kiderülhetnek mások számára. Név nélkül pusztán azzal, hogy mit csinált vagy mondott, vagy akár hogy milyen problémát találtál valakinek, mesélhetsz. De ennek a barátodnak inkább ne, ha ennyire érzékenyen reagált.
2023. júl. 23. 15:31
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Beazonosíthatatlanul simán lehet beszélni a páciensekről.

Egy műtőben sokkal, de sokkal durvább megy . 😅

2023. júl. 24. 06:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem. Nem lehet beazonosítani.
2023. júl. 24. 09:40
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Szóval, ha az öcsém elmeséli a barátnőjének, hogy a bátyjának -azaz nekem- volt egy vakbélműtétem, akkor nekem jogom van az öcsit följelenteni?

Érdekes megközelítés. 😂

2023. júl. 26. 12:57
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Öcsi hogy tudta ezt meg?

Amúgy nem egy per volt abból , hogy xy orvos pár elvált és a másikat beperelték a random EESZT-be való belépés miatt. ( mikor még együtt voltak és az egyik megkérte mondjuk a másikat , hogy nézze meg ezt vagy azt.)😅

2023. júl. 26. 15:23
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Beteg ez a világ. 😢
2023. júl. 26. 16:29
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
18, ja, ilyen hülyéket, mint a kérdező haverja....
2023. júl. 26. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!