Törvenyes az amikor a főnök az alkalmazottak fizetéséből vonja le lopásból keletkezett hiányt?
Dolgoztam egy benzinkúton. Pont a kolléga volt műszakban amikor valaki fizetés nélkül elhajtott. Neki kellett kifizetni a hiányt. Nem a fizetésből vonta le mert a bérpapirra rávan irva a kifizetendő összeg, hanem miután átvette, ebből adja oda kp-ben a főnöknek a keletkezett hiányt.
Több helyen hallottam hogy bevált szokás ez. Pl egyik kasszás egy boltban úgy járt hogy rosszul adott vissza mert megvezették, variáltak hogy nem jó a 10 ezres, ezt meg azt adjon helyette es addig-addig hogy hiánya lett amit ki kellett fizetnie.
Dolgoztam külföldön egy nagy áruházban. Itt sosem vontak le semmit a fizetésből. Volt amikor véletlenül leejtett valaki egy üveget ami eltört, azt sem fizettették ki. Volt amikor egy csaló átverte a kasszást, betelefonált hogy ő a cég alkalmazottja és aktiváljon neki pár ajándékutalványt a cég részére. Ezt sem kellett kifizetnie, nem is kapott semmi megrovást miatta.
ha egy penztarban hiany van, akkor jogosan vonjak le a penztaros berebol, mert o hibazott.
az biztosan nem torvenyes, hogy olyan miatt vonjanak le penzt, amirol nem tehet. A tolvajt nem dolga a kutasnak megallitani
Azzal az indokkal vonnak le pénzt a fizetésből hogy a dolgozó nem figyelt oda hogy megelőzze a lopást.
A rendőr azt mondta hogy a biztonsági kamera felvétel olyan rossz minőségű hogy nem lehet rajta látni a rendszámot
Ha beleegyezel, a f@sz főnök bármit levonhat Tőled...
Még azt is, amiért nem Te vagy a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!