Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valójában a szülőknek lenne...

Valójában a szülőknek lenne kötelessége a gyereküket eltartani akár egy egész életen át?

Figyelt kérdés
Kezdjük azzal hogy senki sem kötelezte őket hogy szüljenek, a saját döntésük volt. Viszont ezzel a tettükel a gyerekkel együtt fölösleges problémákat, szükségleteket kényszerítették rá a világra. Tehát ha felnő a gyerek akkor muszáj lesz neki dolgoznia, életet kezdenie ha nem akar éhen halni, fedél nélkül maradni. Ebben hol az igazság? Ráadásul az eutanázia sem érhető el senkinek sem, meg az öngyilkosságot is ahogy csak tudják megnehezítik, elzárnak ha kárt akarsz tenni magadban. Tehát gyakorlatilag egy élethossznyi rabszolgaságba kényszerítettek a szüleid amiből elég nehéz megmenekülni. Nem gondoljátok hogy a szülőknek, ha már képesek voltak megszülni a gyereküket kötelességük legyen eltartani akár életük végéig is őket? Olaszországban például ha jól tudom még a felnőtt gyerekedet sem dobhatod ki a házból. Vagy legalább azt támogatnátok hogy minden rendelőben legyen ingyen használható sarco nitrogén kapszula amibe az feküdne bele aki akarna?

2023. júl. 13. 12:19
1 2 3 4
 31/32 anonim válasza:
0%
Sziasztok. Van mindenekfelett való, mindenható, jóságos és igaz ISTEN. Ő teremtett élőlényeket, és Ő adta nekik egyediségük szerint a fajfenntartás és az utódnevelés szép de időnként nehéz feladatát. És az emberbe Ő teremtette a lelkiismeretet és az erkölcsi ítélőképességet. És Ő próbálja az embereket jó irányba "terelgetni". Rossz ellenlábasai a sátán és a démonok pedig ahol csak tudják, tönkreteszik a jót és szépet. Az ember pedig választhat, hogy ISTEN vagy sátán szerint akar-e élni. Adott országban annál jobb, kellemesebb élni, minél több ember választja és próbálja élni az erkölcsi jót.
2023. dec. 7. 22:54
 32/32 anonim ***** válasza:

"24-es, ha idosebb leszel nyilvan nem fogsz tudni olyan sokat beleadni a csaladi kasszaba, se takaritani, igy majd kozottetek is felborul az egyensuly a gyerekeiddel."

Ezt nem kétlem. És ez így volt az én szüleimmel is. Az utolsó 2 évében anyukám csak feküdt, én etettem, én mosdattam. És nagyon sajnáltam, szegényt.

Nem kéne kiforgatni azt, amit leírtam. Pont arról beszélek, hogy egészséges, épkézláb felnőtt ember ne várja el senkitől, hogy eltartsák. Legyen az apád, anyád, a férjed, bárkid.

Ha valaki beteg, az teljesen más téma. Elvégre azért van a család, hogy segítsük egymást. De ezt ne keverjük össze az élősködéssel.

Amúgy kedves kérdező, ha ennyire pocsék az életed, akkor miért nem próbálsz rajta jobbítani? Keresni egy hobbit, barátokat? Miért mindig a másik ember a hibás?

2023. dec. 8. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!