Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valójában a szülőknek lenne...

Valójában a szülőknek lenne kötelessége a gyereküket eltartani akár egy egész életen át?

Figyelt kérdés
Kezdjük azzal hogy senki sem kötelezte őket hogy szüljenek, a saját döntésük volt. Viszont ezzel a tettükel a gyerekkel együtt fölösleges problémákat, szükségleteket kényszerítették rá a világra. Tehát ha felnő a gyerek akkor muszáj lesz neki dolgoznia, életet kezdenie ha nem akar éhen halni, fedél nélkül maradni. Ebben hol az igazság? Ráadásul az eutanázia sem érhető el senkinek sem, meg az öngyilkosságot is ahogy csak tudják megnehezítik, elzárnak ha kárt akarsz tenni magadban. Tehát gyakorlatilag egy élethossznyi rabszolgaságba kényszerítettek a szüleid amiből elég nehéz megmenekülni. Nem gondoljátok hogy a szülőknek, ha már képesek voltak megszülni a gyereküket kötelességük legyen eltartani akár életük végéig is őket? Olaszországban például ha jól tudom még a felnőtt gyerekedet sem dobhatod ki a házból. Vagy legalább azt támogatnátok hogy minden rendelőben legyen ingyen használható sarco nitrogén kapszula amibe az feküdne bele aki akarna?

2023. júl. 13. 12:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
4%

Elég nagy bajok vannak nálad.

Nekem van 2 gyerekem, bár még csak 13 és 15 évesek, de elvárom tőlük, hogy tegyék hozzá a háztartáshoz a részüket. Azaz, segítsenek a házimunkában.

Régen már a 10 éves gyerekek is napi 16 órát dolgoztak a bányákban, most meg más dolguk sincs, mint iskolába járni, és ezért is körbe kell őket sajnálni.

Kiteregetni, elmosogatni, megetetni a kutyát, kivinni a szemetet ők is meg tudják csinálni, van kezük-lábuk. Én meg dolgozom napi 8 órát, és nem vagyok senkinek a cselédje.

Egyébként eszem ágában sincs kirakni a gyereket a házból, ha nagykorú lesz, mert tudom, hogy a mai világban lakást venni nem egyszerű.

Viszont az biztos, hogy elvárom, hogy eljárjon dolgozni, és tegye hozzá a részét a háztartáshoz. Ha erre nem látok benne hajlandóságot, akkor elbeszélgethetünk arról, hogy hol lesz jobb lakni, a hajléktalan szállón, vagy nálunk.

2023. júl. 13. 17:50
 12/32 anonim ***** válasza:
54%

"Régen már a 10 éves gyerekek is napi 16 órát dolgoztak a bányákban, most meg más dolguk sincs, mint iskolába járni, és ezért is körbe kell őket sajnálni."

Nem akarod Te átélni ezt a mai iskolai oktatást, mester..................Már ahol van még ilyen és komolyan veszik.

2023. júl. 13. 18:31
 13/32 anonim ***** válasza:

A szülő normál esetben a gyereke előtt hal neg, így ha a gyerek addig nem tanult meg gondoskodni önmagáról, akkor 50-60 évesen már nagyon nehéz elkezdeni. Ezért kezdődik az önàlló életre nevelés már gyerekkortól.

Azt hiszem, az eutanázias felvetés ki kett tàrgyalva itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1230..

2023. júl. 13. 18:39
 14/32 anonim ***** válasza:
53%
#11 tehát konkrétan "rabszolgákat" tartasz, alátámasztva a kérdező kétségeit, nagyszerű :))
2023. júl. 13. 19:48
 15/32 anonim ***** válasza:
39%

Miért gondolod, hogy rabszolgákat tartok? Mert elvárom, hogy ne a sült galambot várja, hanem tegyen a közösbe? Érdekes felvetés.

Szerintem meg az a felháborító, ha huszonéves kölyök mamahotelben lakik, és dolgozni sem hajlandó. Nem pofátlanság az ötven pluszos szüleitől elvárni, hogy kiszolgáljanak egy huszonéves, egészséges felnőttet? Szerintem te fordítva ülsz a lovon.

Amúgy pontosan tudom, hogy mi megy a mostani oktatási rendszerben, mivel 2 iskolás gyerekem van, amúgy meg pályaelhagyó pedagógus vagyok, szóval igen, én vagyok a mester.

2023. júl. 13. 19:58
 16/32 anonim ***** válasza:
33%

#15 "rabszolga: akit egy másik ember a saját tulajdonaként kezel. Egy ilyen személynek nincs személyes szabadsága saját élete, sorsa felett, és teljesen kiszolgáltatott helyzetben van."

- A felnőtt a gyerekét saját tulajdonaként tekinti, ő dönti el, hogy mit hord, mit eszik, mikor mit csinál, milyen oktatásban vegyen részt, úgy neveli ahogyan ő akarja stb.

- a gyerek teljesen kiszolgáltatott a szülőre nézve, teljesen tőle függ, még akkor is, ha jogilag betöltötte a 18.-dik életévét (de addig mindenképpen). És természetesen szülői beleegyezés nélkül szinte semmiről nem dönthet.

- Akarata ellenére van ott ahol és teszi azt amit mondasz neki, mert nincs más választása.

Szerinted ez mi?

2023. júl. 13. 20:11
 17/32 A kérdező kommentje:
Dehogynem cseszitek a rabszolgaságba az embert. Azzal hogy megszülettem egyben egy csomó igényem lett, kaja, lakhatás egy minimális szórakozás és ezeket az igényeket kénytelen vagyok munkával kielégíteni. Ha nem születtem volna meg akkor ezek az igények sem lettek volna velem együtt. Azzal hogy megszülettem rabszolgává váltam az igényeimnek, ösztöneimnek, a természet törvényeinek. Csak játsszátok itt a hülyét, tereltek minta nem értenétek hogy miről beszélek, pedig ezt kb egy óvodás is megérti, csak azért mert nem esik jól belátni az igazságot.
2023. júl. 13. 20:24
 18/32 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező, ösztönök nélkül pont olyan lennél, mint akármelyik mesterségesen programozott robot. Elég unalmas, ugye? Se vágyak, se célok, se érzések.
2023. júl. 13. 21:17
 19/32 anonim ***** válasza:

Ha igaz lenne, amit írtál, akkor szimplán a rabszolgaság mellékterméke lennél, semmi több. Ha szerinted rabszolgaság az, hogy vannak ösztöneid, igényeid, akkor a gyerekcsinálás sem több, mint ezen rabszolgaságnak való behódolás.

Ergo ha igaz lenne a logikád, akkor pont az következne belőle, hogy senki nem hibáztatható azért, hogy itt vagy.

2023. júl. 13. 21:21
 20/32 árokpart ***** válasza:
49%
15-ös Látod az ilyen arroganciátok miatt nem szeret benneteket a kormány és az emberek pont az ilyen mentalitás miatt nem állnak ki mellettetek.
2023. júl. 13. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!