Valójában a szülőknek lenne kötelessége a gyereküket eltartani akár egy egész életen át?
Elég nagy bajok vannak nálad.
Nekem van 2 gyerekem, bár még csak 13 és 15 évesek, de elvárom tőlük, hogy tegyék hozzá a háztartáshoz a részüket. Azaz, segítsenek a házimunkában.
Régen már a 10 éves gyerekek is napi 16 órát dolgoztak a bányákban, most meg más dolguk sincs, mint iskolába járni, és ezért is körbe kell őket sajnálni.
Kiteregetni, elmosogatni, megetetni a kutyát, kivinni a szemetet ők is meg tudják csinálni, van kezük-lábuk. Én meg dolgozom napi 8 órát, és nem vagyok senkinek a cselédje.
Egyébként eszem ágában sincs kirakni a gyereket a házból, ha nagykorú lesz, mert tudom, hogy a mai világban lakást venni nem egyszerű.
Viszont az biztos, hogy elvárom, hogy eljárjon dolgozni, és tegye hozzá a részét a háztartáshoz. Ha erre nem látok benne hajlandóságot, akkor elbeszélgethetünk arról, hogy hol lesz jobb lakni, a hajléktalan szállón, vagy nálunk.
"Régen már a 10 éves gyerekek is napi 16 órát dolgoztak a bányákban, most meg más dolguk sincs, mint iskolába járni, és ezért is körbe kell őket sajnálni."
Nem akarod Te átélni ezt a mai iskolai oktatást, mester..................Már ahol van még ilyen és komolyan veszik.
A szülő normál esetben a gyereke előtt hal neg, így ha a gyerek addig nem tanult meg gondoskodni önmagáról, akkor 50-60 évesen már nagyon nehéz elkezdeni. Ezért kezdődik az önàlló életre nevelés már gyerekkortól.
Azt hiszem, az eutanázias felvetés ki kett tàrgyalva itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1230..
Miért gondolod, hogy rabszolgákat tartok? Mert elvárom, hogy ne a sült galambot várja, hanem tegyen a közösbe? Érdekes felvetés.
Szerintem meg az a felháborító, ha huszonéves kölyök mamahotelben lakik, és dolgozni sem hajlandó. Nem pofátlanság az ötven pluszos szüleitől elvárni, hogy kiszolgáljanak egy huszonéves, egészséges felnőttet? Szerintem te fordítva ülsz a lovon.
Amúgy pontosan tudom, hogy mi megy a mostani oktatási rendszerben, mivel 2 iskolás gyerekem van, amúgy meg pályaelhagyó pedagógus vagyok, szóval igen, én vagyok a mester.
#15 "rabszolga: akit egy másik ember a saját tulajdonaként kezel. Egy ilyen személynek nincs személyes szabadsága saját élete, sorsa felett, és teljesen kiszolgáltatott helyzetben van."
- A felnőtt a gyerekét saját tulajdonaként tekinti, ő dönti el, hogy mit hord, mit eszik, mikor mit csinál, milyen oktatásban vegyen részt, úgy neveli ahogyan ő akarja stb.
- a gyerek teljesen kiszolgáltatott a szülőre nézve, teljesen tőle függ, még akkor is, ha jogilag betöltötte a 18.-dik életévét (de addig mindenképpen). És természetesen szülői beleegyezés nélkül szinte semmiről nem dönthet.
- Akarata ellenére van ott ahol és teszi azt amit mondasz neki, mert nincs más választása.
Szerinted ez mi?
Ha igaz lenne, amit írtál, akkor szimplán a rabszolgaság mellékterméke lennél, semmi több. Ha szerinted rabszolgaság az, hogy vannak ösztöneid, igényeid, akkor a gyerekcsinálás sem több, mint ezen rabszolgaságnak való behódolás.
Ergo ha igaz lenne a logikád, akkor pont az következne belőle, hogy senki nem hibáztatható azért, hogy itt vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!