Valójában a szülőknek lenne kötelessége a gyereküket eltartani akár egy egész életen át?
#19 én mikor beszéltem az ösztönökről?
Hol írtam azt, hogy rabszolgaság az, hogy vannak ösztöneid vagy igényeid? Ha nem tudod idézni a válaszomból, akkor ne fűzz hozzá olyant amit nem mondtam.
A kérdezőnek írtam, ő hordott össze ilyeneket...
"Ha nem születtem volna meg akkor ezek az igények sem lettek volna velem együtt. Azzal hogy megszülettem rabszolgává váltam az igényeimnek, ösztöneimnek, a természet törvényeinek. "
"Ha nem születtem volna meg akkor ezek az igények sem lettek volna velem együtt. Azzal hogy megszülettem rabszolgává váltam az igényeimnek, ösztöneimnek, a természet törvényeinek. "
De továbbra sem értem, hogy milyen logika szerint kellene egy felnőtt embernek azért dolgozni, hogy a te ösztöneidet kielégítse?
20-as, nem értem miről beszélsz, de igazán nem is érdekel.
Én egy normális értékrend mentén nevelem a gyerekeimet. Azaz, közösségben élünk, és nem csak elveszünk a közösből, hanem lehetőségeinkhez képest teszünk is bele. Nyilván egy 10 éves gyerek nem tud annyit beletenni, mint egy 30 éves, de tud. Aztán egyre többet tud.
Ha téged úgy neveltek, hogy neked minden csak jár, és az 50 éves anyádtól várod, hogy eltartson téged, az elég nagy szegénységi bizonyítvány. Azért, mert ő szült téged, egyáltalán nem kötelessége felnőtt korodban is eltartani téged. Te csak azt várod, hogy kapsz és kapsz és nem adsz semmit, az nem nagyon visz sehova.
De igazából ez az önző, eltorzult értékrend nem az én bajom, hanem a tied.
Nem én nevellek téged, az én saját gyerekeim viszont elfogadták, hogy nekik is vannak kötelességeik, és teljesen természetesnek veszik.
Ha nektek ez rabszolgaság, akkor legyen.
Igen, az embernek vannak szükségletei, és ahhoz, hogy ezeket előteremtse, sajnos dolgozni kell. És ez kellemetlen, igen, sokkal kényelmesebb lenne heverészni egész nap, és várni, hogy valaki kiszolgáljon. Hogy ezt a szüleitektől várjátok, sajnos az elég gáz. Sok helyen nincs is nyugdíj, és bizony a fiatalok tartják el az öregeket, és nem fordítva. Lehet, hogy még itt is visszajön az a világ.
#22 amikor a választ fogalmaztam valamiért én voltam a 17-essel jelölve (meglehet, hogy töröltek egy választ?), már ha nem néztem el ennyire.
Mindenesetre elnézést a félreértésért.
Huuu, basszus teljesen egyetértek veled. Engem a mentális beteg szüleim legyártottak, halmozottan betegen létrejöttem, átéltem egy sor traumát külsős emberektől, na meg a szüleimtől is, aztán szépen megtiltották hogy öngyilkos legyek, mikor 11 évesen mondogattam nekik ezt, azzal, hogy megzsaroltak hogy akkor ők is öngyilkosak lesznek.
Börtön az életem. Alkoholista lettem, 5 éve a picsæmat mutogatom a neten gombokért, jövőképem, stabilitásom 0. Mindenki csak kihasznál. Csak miattuk nem merem megtenni, de egyszer majd lehet mégis megteszem.. Nagyon örülnék ha elérne egy hirtelen jött baleset vagy bármilyenfajta betegség, halál de nem jön semmi, konkrétan úgy elkerül minden, mintha védőangyalom lenne… Nem értem mi célja van velem a sorsnak. Nekem már biztosan nem lesz gyerekem, spirált rakattam meg külön odafigyelek erre és azonnal vetetném ha esetleg mégis beütne a ménkő :D Mert az az… A születésben szerintem nincsen semmi szép, szenvedni jövünk erre a világra , nagyon kevés ember tudja élvezni az életet. A lényeg hogy én már nem adom tovább. Az egész Gál családfa kihal velem együtt, de nem sok veszik majd. Azt meg hogy velem mi lesz végül, nem tudom. De semmi értelme nincs az életemnek és várom a végét!
27/n
A vilagon sajnos sok helyen rettenetesek a munkaviszonyok, valakinek ket perc szabadideje sincs, en megertem, hogy sokan kilatastalannak latjak ezt. Attol, hogy huszoneves, meg nem biztos, hogy talal olyan munkat is, amihez ert es szereti, vagy eppen ki tudja tanulni.
24-es, ha idosebb leszel nyilvan nem fogsz tudni olyan sokat beleadni a csaladi kasszaba, se takaritani, igy majd kozottetek is felborul az egyensuly a gyerekeiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!