Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkaerőkölcsönzésbe bele...

Munkaerőkölcsönzésbe bele számít a terhesség és gyerekvállalás ideje?

Figyelt kérdés
2013ban kerültem a munkahelyemre külcégen keresztül. Másfél évet dolgoztam, majd gyereket vállaltunk a férjemmel. 3 gyereket vállaltunk. A második után a férjem vette igénybe a gyedet, nekem pedig telefonban felmondtak, ha már úgyse megyek vissza dolgozni. Kifizették a szabadságaimat. Eltelt 1 hónap és kaptam egy levelet, hogy utaljam vissza a szabadság után járó pénzt. De ugye addigra már elköltöttem. Semmit nem mondtak ezek után. Nem hívtak nem kerestek. Mikor a második gyerekem betöltötte a 3 évét felhívtak, hogy mikor megyek dolgozni. Mondtam, hogy 1 hét múlva szülök így nem megyek, meg amúgyis azt mondták, hogy kiadják a szabit és viszlát. Erre visszahívtak hogy vegyem igénybe a csedet és a gyedet is mert jár. Mondtam hogy a férjem vette igénybe és nem jár, erre megint letette a telefont majd újra hívott, hogy küldik a nyomtatványokat töltsem ki és küldjem vissza, mert jár. Elküldtem a papírokat mivel a könyvelő is azt mondta jár minden. Kaptam csedet gyedet viszont nem fizették a tb-t utánam. Aztán bementem a Navba majd a tbhez is és kitöltöttem papírokat, utána már fizetve volt utánam a tb. Így magam után fizettem a tb-t mielőtt megérkezett a határozat hogy nem kell fizetnem... Most azon gondolkodtam, hogy lassan lejár a 3 évem itthon és ilyenkor kirúgnak vagy mi lesz? Mert szeretnék itthon maradni a kicsi 8 éves koráig. Nekem kell felmondani vagy ők mondanak fel? Illetve nem jár le a szerződés az 5 év kölcsönzésbe adás miatt?

2023. júl. 3. 20:33
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:
Hát terhesség ideje alatt nem rúghatnak ki jogszerűen, ez biztos. Ha nem akarsz ott dolgozni akkor ezt közöld szerintem személyesen.
2023. júl. 5. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!