Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen mértékű kártérítés...

Milyen mértékű kártérítés jogszerű, ha a szomszéd átfúrt hozzám és tönkretette a fürdőszoba csempémet?

Figyelt kérdés
A szomszédom volt olyan ügyes, hogy hosszabb lyukat fúrt, mint amilyen vastag a fal és átjött hozzám, így a fürdőszobában összetört egy darab csempét. Viszont olyan csempét már égen-földön nem lehet kapni. Szerinte rakassak bele egy másikat nem olyan nagy ügy. Szerintem meg az, mert nem azért újítottuk fel a fürdőszobát öt éve több millió forintból, hogy most nézegessek a falon egy oda nem illő csempét. Ő akar adni ötezer forintot, szerinte abból helyre tudom állítani, de én meg azt kérem, hogy állíttassa helyre az eredeti állapotot. Ezt persze nem lehet, erre azt mondtam, hogy oké, akkor annak megfelelő állapotot kérek, azaz egységes csempézett falat. Mivel szarrágó volt, én is mondtam, hogy jó, akkor csempéztesse újra a fürdőszobámat, az kb. 6-700 eft. és akkor rendben vagyunk, de ne akarja ötezer forinttal kiszúrni a szemem. A két véglet közt mi ilyenkor a törvényes kártérítés mértéke? Én ugyanis joggal kérem az eredeti állapot helyreállítását, de ha olyan csempe már nem kapható én pedig jogosan nem akarok nézni egy foltot az amúgy szép fürdőszobám falán, akkor mit lehet ilyenkor tenni?

2023. júl. 3. 13:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%
Ha volt biztosítása a kecón, akkor a felelősségbiztosítási része rendezi a károdat. Majd a biztosító megmondja hogy mennyi az annyi, náluk erre mindenféle számítás van. Különben az ilyenek esetek miatt is szoktak hagyni pár db csempét tartalékban, de egy ügyes szaki megoldhatja úgy is, hogy egy kevésbé látszó részről (pl bútor mögül) leoperál egyet, és azt rakja fel a lukas helyére. Ezzel nem azt akarom mondani hogy nincs igazad, én se örülnék ha egy buzgómócsing hétvégi-kontár szétbarmolná a fürdőmet, de a baj megtörtént, és te is jársz jobban, hogy megoldjátok.
2023. júl. 3. 13:44
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

Megveszi azt az 1 darab csempét, gondolom ha már több millió forintból újítottad a fürdőszobát nem egy leárazott kifutó terméket vettél, hanem olyan amit most is árulnak. Na, azt az egyet visszateszi egy marék csemperagasztóval. Jobb lesz mint volt. Vagy te is az az ember vagy, hogy ha valami megkarcolja szinte láthatatlanul az autóját, egyből támad meg fenyeget bírósággal, hogy neki új autó kell!!! Nem, nem kell javítani! Új autót kell venni! xD Véletlen baleset volt egyébként. Három dolgot tehetsz:

1: Találsz valami reális értelmes megoldást a szomszéddal.

2: Folytatod önmagad lejáratását úgy ahogy itt.

3: Széttvered az egész fürdőszobát és egy csempe miatt több millió forintból felújítod újra.

2023. júl. 3. 14:00
 13/16 anonim ***** válasza:
87%
Ha 5 éve csináltad kizárt, hogy nem kapható. Szép összeget írtál a felújításra ,tehát gyanítom nem barkácsbolti alsópolcos a csempe sem, hanem egy nagy gyártó terméke. Írj egy levelet a gyártónak, szinte biztos, hogy nekik van készletük. Igaz az sem 5000 lesz a szomszédnak :D
2023. júl. 3. 14:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is próbálnék írni a gyártónak, hogy egy dobozzal van-e még, és azt kifizettetni a szomszéddal.

Még egy ötlet, vannak akik kézműves, egyedi csempét gyártanak. Hátha egyikük le tudna gyártani egy ugyanolyat vagy majdnem ugyanolyat, mint ami a csempéd.

2023. júl. 3. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg átfúrt, az nagyobb meló lesz, mert a szigetelést is javítani kell, meg ugye a csövek/vezetékek helyzetét is meg kellene nézni, nem-e sérültek.

Egyébként mire kellett neki akkora lyuk? Ha a lakások közötti plusz réteget is figyelembe vesszük, akkor nagyon nem pár centi egy fal.

2023. júl. 4. 12:14
 16/16 anonim ***** válasza:
78%
#15 láttam én már élére állított kisméretűből is megrakva válaszfalat :/ Egy régebbi ház tud meglepetéseket okozni.
2023. júl. 4. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!