Milyen mértékű kártérítés jogszerű, ha a szomszéd átfúrt hozzám és tönkretette a fürdőszoba csempémet?
Figyelt kérdés
A szomszédom volt olyan ügyes, hogy hosszabb lyukat fúrt, mint amilyen vastag a fal és átjött hozzám, így a fürdőszobában összetört egy darab csempét. Viszont olyan csempét már égen-földön nem lehet kapni. Szerinte rakassak bele egy másikat nem olyan nagy ügy. Szerintem meg az, mert nem azért újítottuk fel a fürdőszobát öt éve több millió forintból, hogy most nézegessek a falon egy oda nem illő csempét. Ő akar adni ötezer forintot, szerinte abból helyre tudom állítani, de én meg azt kérem, hogy állíttassa helyre az eredeti állapotot. Ezt persze nem lehet, erre azt mondtam, hogy oké, akkor annak megfelelő állapotot kérek, azaz egységes csempézett falat. Mivel szarrágó volt, én is mondtam, hogy jó, akkor csempéztesse újra a fürdőszobámat, az kb. 6-700 eft. és akkor rendben vagyunk, de ne akarja ötezer forinttal kiszúrni a szemem. A két véglet közt mi ilyenkor a törvényes kártérítés mértéke? Én ugyanis joggal kérem az eredeti állapot helyreállítását, de ha olyan csempe már nem kapható én pedig jogosan nem akarok nézni egy foltot az amúgy szép fürdőszobám falán, akkor mit lehet ilyenkor tenni?2023. júl. 3. 13:16
1/16 anonim válasza:
Most mit akarsz? Akármennyit adhat, ha nincs olyan csempe, a teljes csere meg te is tudod, hogy irreális. Nehogy már egy tetves csempe miatt kifizessen neked egy valag pénzt!
2/16 anonim válasza:
Gondolom a javításra való, kb 10k huf.
3/16 anonim válasza:
100 milliárd dollár a köbön, mit gondoltál?
4/16 anonim válasza:
Hát nyilván ha évekig akarod nézegetni, polgári peres eljárást indits, ügyvéd,cstb, nem ajánlom.
Ki lehet egy részt is cserélni, ami feldobja egy csíkban, stb.
Szerintem mindenképp vegyél vissza, és találjátok egy közös nevezőt.. amúgy értem a problémát, de hidd el, meg lehet oldani totális átcsempézés nélkül is.
5/16 anonim válasza:
Ha nem tudsz együtt élni másokkal sokkal többe kerül majd költözz tanyára ahol senki nincs!
6/16 anonim válasza:
Az eredeti állapot visszaállítását kell kérni, oldja meg ő.
7/16 anonim válasza:
5# Ez éppen most nem erről szól. Neked kárt csinálnak, te jó néven veszed?
8/16 anonim válasza:
Az egydarab gondatlanul megrongált csempének az árával fog tartozni neked.
Csak el ne felestsd behajtani rajta azt a háromezer forintodat, mert még a végén lelép vele, és külföldig meg sem áll.
9/16 anonim válasza:
7.
A kérdező lehet hogy még az életében nem dolgozott fizikai munkát mással csináltatta a lakását is egy ilyen dolog könnyen előfordul!
Semmi nagy dolog
10/16 anonim válasza:
Lakásbiztosítása egyikőtöknek sincsen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!