Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok-e megengedni,...

Köteles vagyok-e megengedni, hogy a társasház szétbontsa a WC-m és a fürdőszobám burkolatát?

Figyelt kérdés

A lakásom alatt egy üzlet van, amelynek felújítása során rájöttek, hogy tőlem három vízvezeték megy le az üzlet feletti légtérbe. A három közül az egyik, ami WC-ből megy le, csöpög, mert az üzletben lévő része kontár módon lett javítva (eddig álmennyezet volt, azért nem vették észre).

Állítólag ezt csak úgy lehet javítani, hogy nálam is falat bontanak. (Nem vagyok benne biztos, hogy ez igaz-e.)

A vízvezetékszerelő a közös képviselővel megbeszélte, hogy "ha már egyszer nekiállnak", akkor a többi vezetéket is felújítják, a ház biztosítása meg majd fizeti a lakásom helyreállítását.

Csakhogy a csempékhez tartalékom nincs, hasonlót sem nagyon lehet kapni, ezért ha egy bármekkora részen leverik, akkor az egész WC-ben, illetve fürdőszobában cserélni kellene (a plafonig fel van csempézve), amit a biztosító egészen biztosan nem fog megtéríteni. Nem beszélve arról, hogy nagy porral jár egy ilyen, utána rengeteg munka a lakást kitakarítani stb.

Szerintetek köteles vagyok ezt a műveletet megengedni, vagy kiköthetem, hogy csak akkor végezhetik el a munkát, ha előbb megállapodunk a költségeim megtérítéséről, egyébként meg oldják meg a dolgot alulról, ahogyan tudják?

2017. szept. 21. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem vagy köteles megengedni a munkát a lakásodban előzetes megállapodás nélkül. Tárgyalási pozícióban vagy. Ha nem abban állapodtok meg, amiben Te szeretnél - persze ésszerű keretek között -, akkor a küszöbödet sem lépheti át, akinek nem engeded meg.
2017. szept. 21. 20:14
 2/4 anonim ***** válasza:
89%

Még a közműszerelőket sem vagy köteles beengedni a lakásodba ha pl mérőórát akarnak cserélni.

Olyan viszont végkép nincsen hogy a biztosító térít. Ha valaki fel bontja a faladat annak kötelessége helyre is állítani. Majd a biztosítóval ő rendezi a költségeit ahogy tudja!

2017. szept. 21. 21:45
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

Szakembertől kérdezd meg hogy takarítással és teljes újracsempézéssel együtt mennyibe kerül a helyreállítás és kérd el kaucióba ennek a másfélszeresét

Ha nem állítja helyre a fürdőszobádat a munka után úgy hogy csillog villog, akkor ugrott a kaució.

Ha meg nem hajlandó kauciót adni akkor viszontlátásra!

2017. szept. 21. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:

a javítást köteles vagy megengedni, de helyre kell állítsák a fürdődet, és nem rád hagyni

de egy ügyvéddel beszéld ezt meg!

bár kétlem, hogyha a csöpögés csak lent van és az oka az, hogy az alattad lévő ingatlanban rosszul javítottak valamit, akkor csak úgy lehet helyreállítani, hogy nálad bontanak

2017. szept. 22. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!