Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki az utcán leszólít hogy...

Aki az utcán leszólít hogy pakoljam ki, mutassam meg mi van a zsebemben az önbíráskodást követ el?

Figyelt kérdés

Az utcán történt munkából hazafele hogy ingerülten elém állt egy ember hogy én loptam az autójából és mutassam meg mi van a zsebemben. Először nem tudtam mire vélni aztán gondoltam nesze itt a semmi. Mikor megmutattam lehiggadt és bocsánatot kért hogy össze tévesztett valakivel a ruházat miatt. Mondtam hogy semmi gond viszont ott van fent a térfigyelő és nem teljesen törvényszerű hogy csak így rámförmed a semmiből.

Ez amit tett ez önbíráskodás? Vagy kényszerítés?

2023. jún. 29. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Nem, az rablótámadást követ el.
2023. jún. 29. 21:25
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 Nem Levike vagyok:)
2023. jún. 29. 21:28
 3/7 anonim ***** válasza:
97%
Nem.
2023. jún. 29. 21:30
 4/7 Hova gondolsz ***** válasza:
81%

Ilyenkor az az első, hogy előveszed a mobilod és közlöd az illetővel, hogy kihívod a jardot, és majd az ő jelenlétükben hajlandó vagy megmutatni, mi van nálad.

De azzal együtt nem követ el önbíráskodást.

2023. jún. 29. 21:40
 5/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
96%
Az, hogy rádordít legfeljebb zaklatás. Nyilván utána jöhet a kényszerítés (lefog, nem enged el, stb), illetve ha amúgy tényleg megtalálja nálad az autója kulcsát, és ezért megver, az az önbíráskodás.
2023. jún. 29. 22:26
 6/7 A kérdező kommentje:
#5 Na ja, csak hogy nálam nem volt, összekevert valakivel. Ezt ő is belátta a végére.
2023. jún. 29. 22:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Amennyiben hatósági jogkörrel felruházott személyként igazolja magát, nem önbíráskodás ez, - egyébként pedig igen.
2023. jún. 30. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!